Loading Dogodki

Papež Frančišek je letošnji mesec oktober razglasil za izredni misijonski mesec z namenom, da se poživi misijonska zavest med vsemi ljudmi. K temu smo poklicani vsi po sv. krstu, zato se potrudimo, da bomo molili misijonski rožni venec in darovali svoj trenutek za potrebe misijonov. Vsako leto je na zadnjo julijsko nedeljo srečanje članov Misijonske molitvene zveze (MMZ). Molili bomo tudi za nove misijonske poklice in prosili Jezusa in Marijo za blagoslov.

Zato vas ponovno prisrčno vabim, da se udeležite srečanja članov MMZ v svojem škofijskem središču, ki ga pripravlja referent za misijone. Srečanja so oblikovana tako, da se najprej moli molitvena ura. Nato se slavi evharistična daritev. Sledi še agape, kot znamenje povezanosti vseh. Pri maši pa navadno spregovori eden od misijonarjev, ki predstavi delo na misijonu. Srečanja bo za Gorenjsko, Ljubljano in Dolenjsko v župniji Škocjan pri Novem mestu 28.7., ob 15. uri.

Držimo skupaj in radi pridimo na srečanja, povabimo pa tudi svoje vernike, saj bomo z molitveno uro, sv. mašo in druženjem najbolj uresničili svojo misijonsko poklicanost.

Jožef Lipovšek
voditelj MMZ

Déli s prijatelji!