Loading Dogodki

Odbor za pripravo slovenskega fatimskega praznovanja, ki bo v soboto, 14. oktobra, v Stični, vse Marijine častilce in druge udeležence prosi, naj se na slovesnost pripravijo v duhu naročil, ki jih je Marija dala fatimskim otrokom: z molitvijo, dobrimi deli in pokoro. Poleg številnih domačih romarjev bodo v Stično prišli tudi gostje iz Hrvaške in rojaki iz zamejstva. Posebej za to priložnost bo v Stično prišla delegacija iz Fatime in z njo tudi fatimski kip Marije Romarice. Srečanje bo potekalo v duhu gesla: Skupaj živeti Marijin klic. Slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob somaševanju slovenskih in hrvaških škofov in duhovnikov. Duhovni program se bo v stiški baziliki začel ob 9.30, slovesna maša bo ob 11. uri. Med mašo bomo slovenski in hrvaški narod posvetili Mariji.
Po maši bo procesija s kipom Marije Romarice v spremstvu več kot 64 fatimskih kapelic, ob katerih že vse poletje po župnijah molijo verne družine. Pred baziliko bo postavljen velik šotor, v katerem bo po slovesnosti priložnost za prijateljsko druženje, kosilo iz popotne torbe ali pa po naročilu pri domačih gostincih. Duhovna priprava, posebna fatimska tridnevnica, bo po župnijah zadnje tri sobote pred slovesnostjo. Odbor je pripravil tudi knjižico s programom in potekom slovesnosti, ki jo bodo udeleženci dobili ob prihodu v Stično.
Odbor prosi župnike, voditelje redovnih skupnosti in duhovnih gibanj, naj za romarje organizirajo prevoz in število avtobusov sporočijo na stiški e-naslov: [email protected]. Odbor bo skupaj s krajevnimi sodelavci poskrbel, da bo slovensko fatimsko srečanje lepo potekalo in bilo za vse, ki se ga bomo udeležili, bogato in nepozabno duhovno doživetje! Duhovna obnova kot priprava na fatimsko srečanje bo v Stični v soboto, 23. septembra, z začetkom ob 9. uri. Vodil jo bo nadškof msgr. Marjan Turnšek.

Janez Gril
koordinator pripravljalnega odbora

Déli s prijatelji!