Loading Dogodki

V Zavodu sv. Stanislava vabijo na ogled slikarske razstave Lone Verlich, ki jo bodo odprli v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 19. uri v Kregarjevem atriju Zavoda sv. Stanislava, na ogled pa bo do 2. novembra 2020.

Avtorico in njeno delo bo predstavila maturantka Škofijske klasične gimnazije Angela Marc, v glasbenem programu ob odprtju pa bodo sodelovali učenci Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava.

Lona Verlich je novo umetniško ime priznane oblikovalke, slikarke, grafičarke, ilustratorke in likovne pedagoginje Polone Kunaver Ličen, ki je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani leta 2000. Podiplomski študij je nadaljevala na študijski izmenjavi Erasmus/Cumulus na Universiti of Art and Design v Helsinkih na Finskem.

Leta 2005 je zaključila magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani ter nadaljevala z ustvarjalnim delom v svoji galeriji Lična hiša v Ajdovščini, kjer ustvarja in poučuje že 17 let.

Njena dela so bila razstavljena na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah po Sloveniji in v tujini, prejela pa je tudi več priznanj in pohval:

  • Lona je kot ilustratorka in otroška pisateljica za svojo avtorsko otroško knjigo Skrivnost starca Bertolda leta 2006 prejela 1. nagrado v Avstriji, leta 2009 pa še vrhunsko štipendijo Ministrstva za kulturo;
  • Leta 2012 je bila dobitnica delovne štipendije za ilustratorsko ustvarjanje;
  • Leta 2015 je na Ex-temporu Piran dobila veliko odkupno nagrado za slikarsko delo Piran.

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!