Loading Dogodki

Škofijski ministrantski kviz bo letos 19. novembra 2022 v Zavodu sv. Stanislava. Ob 9h se bomo zbrali v cerkvi v Zavodu. Kasneje se bodo nekatere ministrantske skupine pomerile v kvizu, druge pa v malem nogometu. Srečanje bomo sklenili z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad.

Kviz in nogometni turnir bosta sočasno, zato je nemogoče, da bi ista ekipa nastopala na kvizu in v malem nogometu.

Na kviz se lahko prijavi ministrantska skupina, ki je zmagala na dekanijskem ministrantskem kvizu, v kolikor pa tega ni bilo, pa tista, ki jo izberejo duhovniki na dekanijski konferenci. To velja tudi za nogometne ekipe. Dekanijo lahko zastopa samo ena župnija.

A.) Kviz bo v dveh starostnih skupinah:

  • mlajšo skupino sestavljata dva člana, ki sta lansko leto obiskovala šolo do vključno 6. razreda devetletke.
  • starejšo skupino sestavljata dva člana, ki sta lansko leto obiskovali šolo do vključno 9. razreda devetletke.

Prvi del tekmovanja bo kviz v pisni obliki, drugi del pa, če bo potrebno, v ustni obliki.

Literatura za kviz je Ministrantski kviz 2022 (sv. Ignacij Lojolski in Jožef Plečnik) – glej priponko.

B.) Turnir v malem nogometu bo v eni starostni skupini do vključno 1. letnika srednje šole (rojeni po 1.1.2007). Ekipa šteje največ 10 ministrantov, katerih imena in letnice morate nujno navesti ob prijavi. Da se izognemo nesporazumu, imejte s seboj osebni dokument ali kopijo le tega. Ekipe naj imajo po možnosti enotne majice. Nogometno ekipo bo na igrišču zastopalo 5 igralcev (4 + vratar). Igralo se bo v gimnazijski telovadnici.

Vsaka ministrantska skupina mora imeti obvezno voditelja (duhovnika ali drugo odraslo osebo). Le tega naprošam, da svoje ministrante spodbujate k lepemu obnašanju, športni pravičnosti in k skrbi za čistočo ter nedotakljivost tuje imovine Zavoda. Malica je iz popotne torbe – vsak naj jo prinese s seboj.

Déli s prijatelji!