Loading Dogodki

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov organizira skavtski tabor za voditelje, imenovan Srečanje, ki bo potekal od 5. do 11. avgusta 2019.

Na srečanju pričakujejo okrog 600 voditeljev, ki si prizadevajo za čim boljše delo Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in za Slovenijo, Cerkev ter stvarstvo. Ker bodo med drugim načrtovali njihove prihodnje usmeritve mladinske pastorale na župnijah in področju, kjer delujejo skavti, še prav posebej vabijo duhovnike, redovnike, redovnice in bogoslovce ter računajo na njihovo dejaveno načrtovanje.

Skavti si želijo, da bi bili njihovi duhovni asistenti ves čas prisotni z njimi na taboru, ali pa vsaj v ponedeljek in torek (5. in 6. avgusta), ko bodo voditelji stegov “plemenitili podobo stvarstva”. Voditelji bodo na skupnem tabornem prostoru snovali prihodnost svojih stegov v petek zvečer, 9. in v soboto, 10. avgusta. S tem ponujajo priložnost, da se življenje mladih skavtov še bolj poveže z župnijo. V soboto popoldne ob 16.00 bo “velika maša”.

Tabor se začne pred vrati skavtskega prostora posameznega stega v ponedeljek, 5. avgusta, ob 9.00. Skupni taborni prostor je še skrivnost, nahaja pa se v osrednji Sloveniji, 3 minute od avtoceste.

Rok za prijavo in plačilo tabornine je 19. julij 2019. Prijavnica je dosegljiva na naslednji spletni strani:  https://docs.google.com/forms/d/1_3exfPVOnsN4krrAKOg4xvqOtXtOh4_gw7On-Le1WQk/edit.

Dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 01 433 21 30 ali e-pošti [email protected].

 

Besedilo je posredoval Janez Kobal, generalni duhovni asistent.

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!