Loading Dogodki

Jubilejno 30. romanje treh Slovenij na Svete Višarje bo 5. avgusta 2018.

Na Svetih Višarjah se bodo že 30. leto zapored srečale tri Slovenije: matična, zamejska in izseljenska. Na vrh Svetih Višarij se lahko odpravite peš po romarski poti ali pa z gondolo.

Program:

  • 10.30 – predavanje pravnika in politologa prof. dr. Dejana Valentinčiča z naslovom »Vsi smo Slovenci, več nas združuje, kot ločuje«.
  • 12.00 – slovesna sveta maša, ki jo bo skupaj z izseljenskimi in drugimi duhovniki daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.
  • 13.00 – po maši bo na ploščadi za cerkvijo kratek kulturni program, ki ga bosta z glasbo obogatila Vokalna skupina Cantate Domino in Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov.

 

Dogodek organizirata Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi. Romanje sofinancira Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Kdor se želi udeležiti romanja treh Slovenij na Svete Višarje s programom enodnevnega romanja, se lahko obrnete na Agencijo Trud. Več informacij na: [email protected] ali 01 360 28 20. Prijave zbirajo do 26. 7. 2018.

Vir: Katoliška Cerkev.

Déli s prijatelji!