Loading Dogodki
Igrano-dokumentarni film “Srce se ne boji” predstavlja življenje Alojzija Grozdeta, spremlja njegovo pot iz revnega dolenjskega okolja do perspektivnega dijaka ter njegovo tragično smrt. Projekcija filma s pogovorom z izvajalci bo v dvorani nad zakristijo, 28. februarja, po večerni sveti maši, ob 19. uri.

Film o življenju Alojzija Grozdeta je nastal predvsem zaradi izjemne zgodbe, ki jo ponuja Grozdetova biografija. Njegov namen pa je širši javnosti predstaviti osrednje poudarke njegovega življenja in zgodovinsko situacijo, ki je privedla do njegove smrti in razglasitve za blaženega. Igrani prizori dopolnjujejo dokumentarno pripoved in jo približajo sodobnemu gledalcu.

V filmu, ki je nastal v produkciji Studia Siposh, je več kot 20 nastopajočih. Vlogo Alojzija Grozdeta so odigrali trije mladi igralci, ki ga predstavljajo v različnih obdobjih njegovega življenja. Dokumentarni film je večinoma posnet na Dolenjskem, pripravila ga je avtorska ekipa z več kot 70 sodelujočimi, ki so bili z grozdetovskim navdušenjem vpeti v različne vloge in zadolžitve.

Projekcija filma “Srce se ne boji” bo v dvorani nad zakristijo bazilike Marije Pomagaj v petek, 28. februarja 2020, ob 19. uri. Po projekciji filma sledi pogovor z ustvarjalci.

Lepo vabljeni!

Vir: Marija.si

Déli s prijatelji!