Loading Dogodki

Škofje so na 123. redni seji SŠK, ki je potekala 3. maja 2021, sprejeli naslednje sklepe o praznovanju 30. obletnice slovenske samostojnosti v Katoliški cerkvi v Sloveniji:

1. V nedeljo, 20. junija 2021, naj župniki darujejo svete maše za domovino. Župniki naj takrat blagoslovijo slovensko zastavo in jo izobesijo iz zvonika ob prepevanju slovenske himne. Po sv. maši naj sledi kulturni program.

2. Župniki in župnijske skupnosti naj se pridružijo pobudi 24 ur posta in molitve za domovino, ki bo od 21. junija od 18.00 do 22. junija do 18.00, ko bo sklep s slovesno sveto mašo za domovino v ljubljanski stolnici. Slovenski katoličani naj se pridružijo k molitvi devetdnevnice za domovino, ki jo bodo prejeli župniki preko pastoralnih služb. Vsi župniki bodo prejeli podobice z molitvijo za domovino, ki jih razdelijo vernikom in jih povabijo k molitvi tudi po družinah.

3. V četrtek, 24. junija 2021, ob 18.00 naj se po vseh župnijskih cerkvah zvoni v čast 30. obletnice samostojnosti in neodvisnosti.

4. Dogodke in prireditve, ki so povezani s praznovanjem naše samostojnosti, naj duhovniki, redovniki in redovnice ter katoliške ustanove sporočijo na SŠK preko spletnega obrazca, ki je na spletni strani SŠK: http://katoliska-cerkev.si/30let-dogodki oz. preko e-pošte: [email protected].

 

Dr. Tadej Strehovec
Generalni tajnik SŠK

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!