Loading Dogodki

Pohod po poti blaženega Alojzija Grozdeta in mučencev Mirnske doline, od Mirne do Šentruperta, bo v nedeljo, 23. februarja 2020, po sveti maši ob 10.30, pod župnijsko cerkvijo Sv. Janeza Krstnika na Mirni.

Pot se bo odvijala po lepi dolenjski pokrajini čez tri spominske postaje, ki so pomembne za razumevanje hudega medvojnega trpljenja in mučeniških smrti nekaterih junaških osebnosti, ki so se, tako ali drugače, zoperstavili revolucionarnemu terorju na območju Mirnske doline v letih 1942-43. Prva postaja bo križ v dolini Vejeršce pri Mirni, prizorišče mučeniške smrti blaženega Alojzija Grozdeta, naslednja bo cerkev Sv. Frančiška Ksaverija na Veseli Gori, kjer vstajenja čakajo župnik Franc Nahtigal, kaplan Franc Cvar in bogoslovec Janez Hočevar, nazadnje pa se bomo na pokopališču v Šentrupertu spomnili še pobitih članov Mavsarjeve družine in ostalih žrtev.

Pot je lahka, pretežno asfaltna in dolga približno 13 km. Pohod se začne in konča na Mirni in bo skupaj trajal predvidoma okrog štiri ure.

Za dodatne informacije: 031 278 486.

 

Robert Kaše

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!