Loading Dogodki

Pod geslom Moliti za človeštvo je Visoki odbor za človeško bratstvo objavil v petnajstih jezikih povabilo, da bi se v četrtek, 14. maja 2020, ljudi po vsem svetu združili v molitvi, postu in deli usmiljenja. Papež Frančišek vabi katoličane, da se pridružijo tej pobudi, saj trdi, da »ima molitev univerzalno vrednost«.

Moliti za človeštvo
Našim bratom, ki verujejo v Boga Stvarnika; našim bratom v človeštvu po vsem svetu.

Naš svet se danes sooča s hudo nevarnostjo, ki ogroža življenje milijonov oseb po vsem svetu, z drugimi besedami s hitrim širjenjem koronavirusa (covida-19). Medtem ko poudarjamo pomen vloge zdravnikov ter znanstvenega raziskovanja pri soočanju s to epidemijo, se ne pozabimo v takšni hudi krizi obrniti k Bogu Stvarniku z molitvijo, s prošnjo in deli usmiljenja; vsaka oseba, na vseh koncih sveta, v skladu s svojo religijo, vero ali naukom, da bi On odstranil to epidemijo, nas rešil te nadloge, pomagal znanstvenikom najti zdravilo, ki bi jo premagala, ter da bi On rešil svet pred zdravstvenimi, ekonomskimi in humanitarnimi posledicami širjenja te tako hude okužbe.

Visoki odbor, v skladu s cilji Dokumenta o človeškem bratstvu, predlaga, naj bo 14. maj dan molitve, posta in prošnje za človeštvo ter vabi vse verske voditelje ter osebe po vsem svetu, naj odgovorijo na to človekoljubno povabilo ter se enoglasno obrnejo na Boga, da bi obvaroval človeštvo, mu pomagal premagati pandemijo, ponovno vzpostavil varnost, stabilnost, zdravje in blaginjo ter napravil naš svet, po koncu pandemije, bolj človeški in bratski.

Visoki odbor za človeško bratstvo

Vir: Vatican News – slovenska redakcija

Déli s prijatelji!