Loading Dogodki

V nedeljo, 2. julija 2023, bomo praznovali tradicionalno Nedeljo Slovencev po svetu.

Sveto mašo bo 2. julija ob 17.00 v Zavodu sv. Stanislava daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik skupaj z izseljenskimi duhovniki.

Že vrsto let prvo nedeljo v juliju posvečamo Slovencem po svetu, ki živijo zunaj meja Slovenije. Ocene o številu teh rojakov se vrtijo okrog pol milijona. Zelo velika številka, če nas doma živi približno dva milijona, a vendar tako neizrazito občutena v našem vsakdanu. Mnoge meje so odpravljene, komunikacijske in potovalne možnosti pa zadnja leta postajajo neverjetno dostopne. Tako imamo vse več priložnosti, da z ne prevelikim trudom vzpostavljamo enoten slovenski prostor, ki ni več usodno odvisen od kraja bivanja.

Ob Nedelji Slovencev po svetu želimo Slovence v domovini spodbuditi k razmisleku o številnih rojakih, ki živijo po svetu ter hkrati okrepiti tudi slovensko zavest v slovenskih skupnostih po svetu.

Niz prireditev v okviru programa Dobrodošli doma 2023! se bo odvijalo od četrtka, 29. junija do nedelje, 2. julija v Ljubljani in v Vipavi. Program je predstavljen na tej povezavi.

Dodatne informacije dobite na spletni strani Rafaelove družbe.

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!