Loading Dogodki

Leta 2020 je papež Frančišek za vesoljno Cerkev določil, da se nedeljo mladih praznuje na nedeljo Kristusa Kralja. Pred tem je bila nedelja mladih na cvetno nedeljo. Pri tem je dal krajevnim Cerkvam možnost, da praznovanje nedelje mladih prestavijo na drug datum. Zaradi tradicije, ki jo ima Stična mladih v mladinski pastorali, so škofje podprli predlog Urada za mlade, da nedeljo mladih praznujemo 2. nedeljo v septembru, teden mladih pa v tednu od nedelje mladih do Stične mladih.

Geslo tedna in nedelje mladih 2021 bo enako kot na Stični mladih: »Utrdi moje korake.« Spodbudo na temo gesla, ki izhaja iz Ps 40, si preberite na tej povezavi: https://sticna.net/vsebina/

Urad za mlade pri SŠK bo v podporo mladim in župnijam pripravil naslednje gradivo: – Župnije bodo v začetku septembra prejele smernice za praznovanje nedelje mladih. Te bodo vsebovale pripravljena besedila, osnovne iztočnice za pridigo, predloge za sodelovanje na župnijah in spodbudo, kako v občestvu prepoznati in ovrednotiti dragocen doprinos mladih v župniji. – Molitev, ki jo celotna župnija moli za mlade.

Prenos svete maše na nedeljo mladih 2021 bo predvidoma ob 10.00 iz župnije Idrija.

Urad za mlade

Déli s prijatelji!