Loading Dogodki

V nedeljo bomo vstopili v oktober, ki ga v izročilu Cerkve obhajamo kot misijonski mesec.

150-letnica rojstva sv. Terezije Deteta Jezusa

Mesec oktober vsako leto začnemo z godom sv. Terezije Deteta Jezusa, ki je zavetnica misijonov. Kot karmeličanka v klavzurnem samostanu je v kontemplativnem življenju darovala svoje življenje, molitve in trpljenje za blagoslov dela misijonarjev po vsem svetu. Na ta način je uresničila svojo poklicanost, biti ljubezen v srcu Cerkve. V začetku letošnjega leta smo se spominjali 150-letnice njenega rojstva (2. januar 1873).

Kratka premišljevanja za vsak dan

Papeške misijonske družbe s Poljske so tudi letos pripravile kratka premišljevanja ob dnevni Božji besedi za vsak dan meseca oktobra. Prav tako lahko na spletni strani najdete nekaj osnovnih molitev za misijone, kratke videoposnetke in note ter posnetke pesmi z misijonsko tematiko. Namenjena so tako osebni molitvi kot tudi prebiranju pri dnevnih svetih mašah.

Papeževa poslanica za svetovni misijonski dan

Misijonsko nedeljo oz. svetovni dan misijonov bomo obhajali 22. oktobra. Papež je za letošnjo poslanico izbral geslo: »Goreča srca, noge na poti«. Celotno poslanico lahko preberete tukaj. Prav tako pa tudi v gradivu za župnije k misijonski nedelji in v oktobrski številki revije Misijonska obzorja.

MISIJONSKA NEDELJA – OSREDNJE PRAZNOVANJE

Misijonsko nedeljo bomo obhajali 22. oktobra. Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v Dornberku. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa bo slovesno somaševanje vodil koprski škof msgr. Jurij Bizjak. Po maši bo sledil program s pričevanji navzočih misijonarjev.  Vabimo duhovnike in vernike iz vse Slovenije, posebej pa iz okoliških dekanij, da se udeležite skupnega praznovanja. Posebej so povabljeni tudi člani Misijonske molitvene zveze. Večje skupine romarjev prosimo, da svoj prihod napovejo. Praznovanje bo letos posebej posvečeno velikemu slovenskemu misijonarju Ernestu Saksidi, katerega 10. obletnico smrti letos obhajamo.

Vir: Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!