Loading Dogodki

Letošnje obhajanje misijonske nedelje bo potekalo 18. oktobra 2020. Ob tej priložnosti bo tudi nabirka za misijone, ki se izvaja po vsem svetu. Zbrani darovi bodo poslani na sedež Papeških misijonskih družb v Rim, kjer jih bodo namenili za potrebe v misijonskih deželah.

Letošnja poslanica papeža Frančiška za misijonsko nedeljo je osredotočena na poslanstvo, in sicer poslanstvo vseh kristjanov. Ker veliko večino Božjega ljudstva tvorijo laiki, je zato letošnji poudarek namenjen ravno njim. Zato je tudi devetdnevnica ali molitvena ura posvečena dr. Janezu Janežu, prvemu slovenskemu laiškemu misijonarju.

Osrednje praznovanje misijonske nedelje, ki bo letos potekalo v ljubljanski nadškofiji, bo v župniji Sv. Helena – Dolsko. Program se začne ob 14.30 z molitveno uro, ob 15.00 pa sledi slovesno bogoslužje, ki ga bo vodil upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih ob somaševanju z ljubljanskim pomožnim škofom msgr. dr. Antonom Jamnikom in drugimi duhovniki.

Sv. maši sledijo predstavitev nove knjige o misijonarju dr. Janezu Janežu, ogled njegove spominske sobe ter predavanje msgr. dr. Antona Jamnika. Na voljo za ogled bo tudi »potujoča misijonska razstava«.

Misijonsko središče Slovenije

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!