Loading Dogodki
Skupaj s priznanimi glasbeniki se bomo po treh letih ponovno združili v večeru na čast, v zahvalo in priprošnjo, Mariji Pomagaj.Večer bo potekal na trgu pred baziliko, po večerni sveti maši, ki bo ob 18. uri.

Naslov prireditve – MARIJA PREČISTA, VSEH MILOSTI VIR, izhaja iz ene od pesmi skladatelja Franceta Ačka. Večer, na katerem bodo nastopili znani slovenski glasbeni ustvarjalci, pripravljamo na dan, ko praznuje Marija Pomagaj. Pesem in beseda se bosta združili v zahvalo Mariji Pomagaj za uslišane priprošnje, za številne molitve, ki jih pred Njo polagajo romarji.
Prireditev smo leta 2018 pripravili prvič in izredno lep odziv tako nastopajočih kot tudi poslušalcev nas je spodbudil, da glasbeni večer v čast Mariji Pomagaj postane tradicija. Veseli in počaščeni smo, da so se povabilu k sodelovanju na prireditvi odzvali priznani slovenski glasbeni ustvarjalci, različnih glasbenih zvrsti. Z izborom pesmi, ki so jih pripravili, smbomo spletli venček Mariji v zahvalo.

Večer bosta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, nastopali bodo: Modrijani, Ansambel Saša Avsenika, Marko Vozelj in Petra Stopar.
Vljudno vabljeni.

Vir: Marija.si

Déli s prijatelji!