Loading Dogodki

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje pri izvedbi letošnje misijonske vozniške akcije MIVA, ki bo potekala na Krištofovo nedeljo, 25. julija. Letošnja bo že 34. zapovrstjo.

Breme prenašanja in oznanjanja Jezusa Kristusa velikokrat ni lahko. Naši misijonarji to breme že vseskozi nosijo dan za dnem. Tega dejstva se vedno bolj zavedamo tudi v naši domovini, ki postaja vse bolj misijonska. In z vozili, ki jih misijonarji dobijo preko akcije MIVA, dobesedno »prevažajo Kristusa«. Vozila so namreč ljudem, med katerimi delujejo, v resničen blagoslov, saj večina od njih živi v hudem pomanjkanju, ki ga je pandemija covida-19 še poslabšala. Vozila so zato večnamenska in služijo tako nakupu in transportu hrane, šolskih potrebščin, gradbenega materiala, prevozu nujnih bolnikov, nosečnic in ostarelih v bolnišnico kakor tudi prevozu ljudi k obhajanju bogoslužja do oddaljenih cerkva. Na župnije boste prejeli gradivo za bogoslužje (z obredom blagoslova vozil, poročilom, zahvalami in prošnjami misijonarjev, molitvami za voznike), plakate, položnico ter naročeno število nalepk in kartončkov. Letos smo izdali tudi nalepke za otroke. Kdor jih želi prejeti v večjem številu, naj pokliče v
Misijonsko središče Slovenije (01/300 59 50).

Lepo vas prosimo, da vernike v »oznanilih« pravočasno seznanite z blagoslovom vozil in voznikov na Krištofovo nedeljo, kakor tudi, da jih povabite k darovanju. Darove lahko prinesite v Misijonsko središče Slovenije ali jih nakažete na naš račun. Svoj prispevek pa lahko verniki darujejo tudi v dneh po Krištofovi nedelji.

V imenu naših misijonarjev se za vašo pripravljenost, sodelovanje ter zbrano nabirko iz srca zahvaljujemo.

Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!