Loading Dogodki

V nedeljo, 23. julija, bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Na ta dan bo potekala vozniška akcija MIVA za nakup prepotrebnih vozil za naše misijonarje.

Vsak voznik ali voznica ve, kako dragocen je lahko avto za vsakodnevne opravke. Kaj pomeni prevozno sredstvo v misijonih, kjer je to pogosto edino vozilo daleč naokoli, si lahko le predstavljamo. O tem naj najbolje spregovorijo zahvale misijonarjev, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Z različnimi vozili pogosto dobesedno rešujejo življenja.

Z vašimi darovi smo lani podprili 25 projektov v skupni vrednosti 593.760,00 €.

Sadovi akcije MIVA:

S. TEREZE PREKAJ – USMILJENKE, ALBANIJA
Po vaši veliki dobroti je za božič na našem dvorišču veliko darilo. Ne moremo z besedami izraziti vsega, kar občutimo, toda verjemite, da je nekaj, kar se ne da opisati. Hvaležnost, veselje, ljubezen nas obdaja in odseva z obrazov naše skupnosti. Zato v imenu naših sester, naših ubogih in mladih ter tudi v mojem imenu sprejmite velik boglonaj za pomoč pri nakupu avta. Za vas in vaše domače obljubljamo našo skromno molitev in vas vabimo na obisk.
S. ZVONKA MIKEC – ANGOLA
Avtomobil je namenjen skupnosti sester HMP v Cabindi, kjer delujejo že 12 let in trenutno začenjajo z novim poslanstvom, z gradnjo otroškega vrtca na obrobju mesta. Novo vozilo bo zelo pripomoglo pri vsem pastoralnem delu, pri pripravi za vrtec in vsakodnevnih potrebah za delo z otroki, v kuhinji. Skratka Bogu hvala in vsem, ki so sodelovali. Darilo je prispelo ravno pravi čas.
S. AGATA KOCIPER – BRAZILIJA
Dragi darovalci našega novega minibusa za Amazonijo. Skupaj smo uspeli uresničiti sanje, ki so trajale že kar dve leti. Imamo nov minibus, ki ga brez pomoči slovenske MIVE ne bi mogli kupiti. Ta dragoceni minibus nam je prinesel veliko veselja in je iz naših src izvabil iskreno hvaležnost do Boga in do vas, dragi darovalci. Velik, velik bog plačaj vsem darovalcem MIVA Slovenija. Na vozilo smo nalepili kar šest
nalepk MIVA Slovenija, da koder se bodo vrtela kolesa tega novega Master Minibusa in se množili km prevoženih poti, bodo oznanjala široko in verno srce slovenske Cerkve ter še naprej blagoslavljala vaše in naše poti.
GENERALNI EKONOM ŠKOFIJE RUTANA, S. BOGDANA KAVČIČ – BURUNDI
Škofija Rutana pokriva 16 župnij, ki se raztezajo na zelo velikem območju. Avto, ki smo ga lahko kupili tudi z vašo pomočjo, nam je pri vseh dnevnih opravilih v veliko pomoč. Avto je v prvi vrsti namenjen škofiji, a je na voljo tudi vsem duhovnikom škofije Rutana. Le ti pogosto obiskujejo zapornike centralnega zapora, ki so prepuščeni samim sebi, katoliške šole in malo semenišče Mika. Iskreno se vam zahvalim za to dragoceno darilo, ki smo ga prejeli po vaši dobroti.
POLONA DOMINIK, LAIŠKA MISIJONARKA, SKUPNOST SALEZIJANCEV – ETIOPIJA
Ko smo dobili sporočilo, da je naša prošnja za pomoč pri nakupu avtomobila odobrena, so nam vsem dobesedno stopile solze v oči. Zavedamo se namreč, da je situacija v Etiopiji težka ne le za nas, ki tu živimo, ampak tudi za ljudi, ki nam želijo pomagati. Polni vere in zaupanja v Božjo Previdnost smo MIVA Slovenija prosili za pomoč in že po nekaj tednih smo bili blagoslovljeni z avtomobilom. Bog povrni vsem, ki prispevajo v sklad MIVA in vsem, ki so sodelovali pri odločitvi za pomoč naši župniji. Besede so enostavno premalo, da bi izrazili srečo in hvaležnost, ki jo čutimo in vas toplo objemamo v naših srcih, vsakič, ko sedemo v našo novo Toyoto.
JANEZ MESEC IN MISIJONARKE EVANGELIJA – MADAGASKAR
Skupnost sester misijonark Evangelija v Manambondro pošilja zahvalo MIVI Slovenija. Po vaši zaslugi smo dobili dva motorja, ki nam pomagata pri poslanstvu oznanjevanja Evangelija. Večkrat se je že zgodilo, da smo z motorjem v Vangaindrano urgentno zapeljali otroka ali odraslega, ki ga je ugriznil pes in je potreboval nujno injekcijo proti steklini. Ker skrbimo tudi za tuberkulozne bolnike, nam motor pomaga, da hitro pridemo do rezultatov analiz in zdravil. Veliko je poti na razna srečanja in obiske oddaljenih podružnic in šol, ki jih opravimo z novima motorjema. Hvala MIVI za pomoč in naj Bog blagoslavlja vaše delo.
JANEZ MESEC, ŠKOF GAETANO – MADAGASKAR
V imenu naše škofije Farafangana in škofa Kajetana se iskreno zahvaljujem MIVI Slovenija za veliko pomoč pri nakupu novega terenskega vozila Nissan Navara. Ko sta se škof in generalni vikar v lanskem letu začela zanimati za nakup novega vozila in sem jima priskočil na pomoč, saj sem se strinjal, da škof in škofija res potrebujeta tak avto. Škof se je na naših duhovniških konferencah že večkrat javno zahvalil MIVI Slovenija in prosil, da vam zahvalo posredujem. Vedno je tudi poudaril, kar me je presenetilo, da avto ni samo njegov, ampak naš skupni – škofijski. Vsak duhovnik ga lahko uporabi, a vedno le skupaj s šoferjem. Voziti ga sme le uradni škofov šofer. Tako je upanje, da ga bomo imeli še dolgo, ker ne bo šel iz rok v roke.
S. ZORICA BLAGOTINŠEK – SENEGAL
Iskrena hvala vsem darovalcem akcije MIVA. Ob pogledu na avtobus College St. Ursule v mestu Thiès v Senegalu se mi je utrnila misel, da me spominja na Zeleno deželo. Spominja me na barvo Slovenije in spominja na vaše darove, ki so nam omogočili menjavo šolskega avtobusa. Dotrajan avtobus smo sedaj lahko zamenjali z bolj zanesljivim. Tu se bolj obnesejo rabljeni avtobusi starejših Renault znamk, saj se šoferji lažje znajdejo in tudi rezervne dele je mogoče dobiti od starejših znamk. Toplo mi je tudi v srcu ob vašem daru.
QUENTIN COLY, S. POLONA ŠVIGELJ – SENEGAL
Po vaši ugoditvi naše prošnje za financiranje potrebnega vozila za našo župnijo, se danes v svojem imenu in z nepopisnim veseljem mojih župljanov zahvaljujem, da ste sprejeli naš projekt. Zato prihajam s tem pismom, da izrečem vso našo hvaležnost za vašo velikodušnost pri nakupu vozila 4×4 Peugeot. Da bi v župniji Kristusa Kralja mogli odgovoriti na premnoge izzive, nam je res potrebno te vrste vozilo, zlasti v deževnem obdobju, v času velikih voda. Pri svetih mašah vam zagotavljamo našo molitev za vas. In še enkrat sprejmite vse naše izraze vesele zahvale in srčne hvaležnosti.
S. ANICA STARMAN – SLONOKOŠČENA OBALA
Za božič smo dobili avto, ki smo ga blagoslovili še isti dan. Čakamo še nalepke, da bo avto popoln. Hvala vsem dobrotnikom, vesel Božič, ki ga doživljamo vsak dan in Božji blagoslov za vse novo leto želimo sestre iz Gbagbama.
ROBERT ANTHONY – TANZANIJA
Župnija sv. Frančiška Saleškega v Tanzaniji, je bila leta 2010 zaupana misijonarjem sv. Frančiška Saleškega. Ima 6600 katoliških prebivalcev, razporejenih v pet podružnic v radiju 48 km. Avto, ki smo ga prejeli z vašo prijazno podporo, nam je v veliko pomoč, da še naprej bolje služimo Božjemu ljudstvu. Z nakupom avtomobila lahko redno in varno potujemo na podružnice v majhne krščanske skupnosti za darovanje svete maše, za podeljevanje zakramentov in za srečanja raznih skupin, za poučevanje verouka. Po domovih obiskujemo bolnike in jih po potrebi tudi peljemo v bolnico, po vaseh osveščamo mlade glede virusa HIV in drugih novodobnih pasti. Iskreno se zahvaljujemo vsem dobrotnikom Cerkve na Slovenskem, še posebej pa dobrotnikom MIVA Slovenija, da so podprli ta evangelizacijski projekt.
IGOR BARBINI, škof MARTIN KMETEC – TURČIJA
Iz srca se vam skupaj s celotno župnijsko skupnostjo in s. Rosario zahvaljujem za denarno pomoč, ki smo jo prejeli za nakup novega minibusa za našo skupnost in poslanstvo, ki ga opravljamo tukaj v Izmirju v Turčiji. Globoko hvaležni, ne bomo pozabili moliti za vaše plemenito delo v podporo Cerkvi in njenemu poslanstvu.
KARITAS SPES (LVOV IN VINICA) – UKRAJINA
V imenu Karitas Spes Ukrajina se iskreno zahvaljujemo Misijonskemu središču Slovenije in MIVA za hiter odziv in konkretno pomoč pri nakupu dveh transportnih vozil za centra v Vinici in Lvovu. Ti dve regiji sta že od samega začetka sprejeli največje število notranje razseljenih oseb, kar pomeni veliko aktivnosti in sodelovanja v sami regiji. Velika zahvala tudi v imenu delavcev Karitas, ki vsakodnevno uporabljajo prevozna vozila in na ta način dostavljajo pomoč v vasi in oddaljena mesta. Hvala vsem Slovencem, ki ste pomagali pri zbiranju denarnih sredstev in omogočili, da že več kot leto pomagamo ljudem v Ukrajini.
S. VIDA GERKMAN – ALBANIJA
Hvala MIVI Slovenija, da mi je omogočila nakup električnega kolesa, ki mi je res v veliko pomoč. Kako lahko se mi je bilo zapeljati vsakodnevno v sosednjo vas za previjanje ran na nogah in to je bilo še posebno v tolažbo bolniku, da bom zagotovo in poceni prišla. To je bilo tiste mesece po nakupu in tako se kolo še danes vrti meni in drugim v pomoč in veselje. Iz vsega srca hvala vsem, ki darujete in zbirate za nas.

Hvala vsem voznikom in dobrotnikom za dar ob akciji MIVA v preteklem letu. Tudi letos vas prosimo za vašo podporo, da bomo lahko z novimi prevoznimi sredstvi pomagali našim misijonarjem. V hvaležnosti za lastne srečno prevožene poti namenimo svoj dar tudi našim bratom in sestram v misijonih, ki so naše pomoči potrebni.
Vsem želimo blagoslovljeno in varno vožnjo, predvsem pa varstvo sv. Krištofa na vseh poteh vašega življenja!

Podatki za nakazilo:

MISIJONSKO SREDIŠČE SLOVENIJE
Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR pri NLB: SI56 0201 4005 1368 933
BIC: LJBASI2X
REFERENCA: SI00 249500
KODA NAMENA: CHAR
NAMEN: akcija MIVA

Vir: Misijonsko središče

Déli s prijatelji!