Loading Dogodki

Rojstni dan Staneta Kregarja, 10. november, v Zavodu sv. Stanislava obeležujemo kot Kregarjev dan, ko v okviru galerije pripravimo različne dogodke.

Letošnje praznovanje Kregarjevega dne bo potekalo na predvečer slikarjevega rojstnega dneva, in sicer bomo v četrtek, 9. novembra, ob 17. uri  v atriju pred zavodsko cerkvijo (Zavod sv. Stanislava, Štula 23, 1210 Ljubljana-Šentvid) odprli razstavo ilustracij Marije Bobič, alumne Škofijske klasične gimnazije, ki jih je naslikala za slikanico o Stanetu Kregarju Skozi barvo in svetlobo, ki jo bo zavod izdal v sodelovanju z založbo Družina d.o.o. ob 50-letnici Kregarjeve smrti.

V sodelovanju z Glasbeno šolo Matije Tomca pa ob 18. uri pripravljamo javno vodenje Z glasbo po Kregarjevi galeriji; vabimo vas na ogled stalne zbirke Kregarjevih del, ki ga bodo oblikovali učenci glasbene šole s svojimi profesorji. V vsaki galerijski sobi bomo prepletli značilnosti Kregarjevega slikarstva določenega obdobja z glasbenim nastopom učencev različnih oddelkov: klavirja, kitare, flavte, violine in solo petja.

Zavod sv. Stanislava

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!