Loading Dogodki

Od 25. do 27. aprila 2023 bo v Ljubljani potekala konferenca predstavnikov za katehezo pri Svetu evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Komisije za evangelizacijo pri CCEE. Naslov konference je: Župnijska skupnost kot kulturni prostor srečanja in srečanje s kulturo.

Prijavljenih je okrog 40 udeležencev iz vse Evrope. Konferenca se bo odvijala v City Hotelu v Ljubljani, udeleženci pa bodo sodelovali pri svetih mašah v stolnici sv. Nikolaja (25. aprila 2023 ob 18.30; 27. in 28. aprila 2023 ob 8.00) in v cerkvi Marijinega obiskanja pri frančiškanih (26. aprila 2023 ob 17.30).

Gostujoči predavatelji bodo izpostavili primere dobrih praks evangeljske inkultruacije in službe kateheta v sedanjih kulturnih okoljih. Profesor ddr. Tomas Halik (Češka) bo v svojem predavanju razmišljal o položaju župnije znotraj današnje kulture, msgr. Valentino Bulgarelli (Italija) pa o laiških službah v župniji. Po vsakem predavanju bodo udeleženci po skupinah razmišljali o povezavi slišanega z lastnim izkustvom. Zaključke s pogledom v prihodnost bodo ob koncu konference podali Eugenio Bruno, Martin Michaliček, generalni tajnik CCEE, in msgr. Đuro Hranić, džakovski nadškof in predsednik CCEE.

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!