Loading Dogodki

28. novembra, na predvečer 1. adventne nedelje (29. november), se ponovno pričenja otroška adventna akcija »Otroci za otroke«, v okviru katere otroci po celem svetu zbirajo darove za otroke v misijonskih deželah. S tem razvijamo čut za misijonsko zavest kakor tudi čut za solidarnost in krščansko dobrodelnost že pri majhnih otrocih.

Akcijo spremlja Adventni koledar, ki letos nosi naslov »Tukaj sem, pošlji mene«. Zgodbice letošnjega koledarja govorijo o dr. Janezu Janežu, prvem slovenskem laiškem misijonarju, ki je kot zdravnik-kirurg štiri leta deloval na Kitajskem, nato pa še celih 38 let na Tajvanu. Pogumno je izrekel svoj DA Bogu. Kot tak je svetel zgled misijonske poklicanosti prav vseh kristjanov in pristnega krščanskega življenja; življenja, ki se nesebično razdaja za druge. Letos tudi obhajamo 30-letnico njegove smrti.

Adventne koledarje smo po župnijah poslali glede na vaša naročila. V kolikor želite dodatne izvode, nam, prosim, to sporočite. Naklada Adventnega koledarja je seveda zaradi pandemije koronavirusa manjša kot prejšnja leta, ker ste se mnogi tiskanim izvodom odpovedali. Slednjim se bodo koledarji posredovali v elektronski obliki. Je pa seveda koledar v elektronski obliki na voljo tudi na naši spletni strani.

Prosimo vas, da otrokom pred začetkom adventa razdelite adventne koledarje oz. pošljete po e-pošti, jim razložite pomen adventne akcije in jih pogumno povabite k branju, izpolnjevanju adventnih nalog in darovanju. Koledarju je tudi priložen kartonast hranilnik – »misijonski šparovček« –, v katerem lahko otroci zbirajo denar za otroke v misijonih. Sporočite jim, kdaj naj šparovček z zbranimi darovi prinesejo v domačo cerkev pred jaslice. Ta datum si lahko vpišejo na šparovček. V kolikor zaradi pandemije to ne bo mogoče, lahko dar svojih otrok starši nakažejo na račun Misijonskega središča Slovenije, ki je naveden na zadnji strani Adventnega koledarja. Zbrane darove bo Papeška misijonska družba svetega otroštva namenila izključno za potrebe otrok in mladostnikov v misijonih. Lanskoletne darove, ki so bili zbrani v tej akciji v višini 75.717,13 €, smo namenili za lačne otroke v Čadu, Kongu in Gvineji Bissau.

Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!