Loading Dogodki

V soboto, 20. junija 2020, bo vseslovensko romanje v narodno svetišče Marije Pomagaj na Brezje.

Sv. mašo ob 10. uri bo ob somaševanju predstavnikov duhovnikov vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar. Ob trenutnih razmerah načrtujemo, da bi se romanja na Brezje udeležilo le nekaj predstavnikov bolnikov, invalidov in starejših ob spremstvu mladih, prostovoljcev in drugih, če bodo pravila takrat to dopuščala. Drugi boste to leto spremljali sv. mašo preko radia Ognjišče in TV Slovenija.

Vse vas duhovnike, diakone, redovnice in redovnike prosim, da na primeren način obvestite vse, ki bi radi romali na Brezje, na možnost spremljanja romanja po medijih. Hvaležen sem vam, da ste jim v vseh preteklih letih to omogočili in jim boste tudi v prihodnje. Letos pa bo romanje k Mariji Pomagaj drugačno. Bolniki, invalidi in starejši bodo veseli, če jim omogočite prejem zakramenta spovedi, sv. obhajila
in bolniškega maziljenja.

Ob rahljanju pravil in navodil boste sproti obveščeni o možnostih romanja na Brezje. Prosimo župnike, voditelje župnijskih in dekanijskih Karitas, da upoštevate sprotna obvestila o romanju, tako kot to že delate za druga srečevanja.

Miro Šlibar
za MOPZ pri SŠK

Déli s prijatelji!