Loading Dogodki

ZARADI NEVARNOSTI ŠIRJENJA KORONA VIRUSA JE DOGODEK DO NADALJNEGA PRELOŽEN!

Vse može prisrčno vabim na 3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov, ki bo letos potekalo v soboto, 14. marca, od 8.30 do 17.00 ure v prostorih Škofijske gimnazije A. M. Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru.

Zbrali se bomo ob naslovu »Moškega in žensko je ustvaril« /1Mz 1,27/.

  • Ob 9.30 uri bo somaševanje vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Sledilo bo predavanje in pričevanje dr. Andreja Perka in njegove soproge Verene.
  • O temi predavanja se bomo možje pred kosilom pogovorili v malih skupinah.
  • Po kosilu sledi okrogla miza ob isti temi. Sodelovali bodo: Markos Tavares, Rudi Tavčar, Aleš Čerin in p. Viljem Lovše.
  • Srečanje bomo zaključili s skupno molitvijo in blagoslovom ob 17. uri.

Iz Ljubljane bomo imeli na razpolago tudi avtobus.

PRIJAVA

Srečanje je sad dvanajstletnega dela za može, ki sva ga začela p. Damjan Ristič in p. Viljem Lovše po metodi duhovnega pogovora. Iz tega je nastalo po Sloveniji že osemnajst moških skupin.  Začeli smo z odmikom za moške, ki ga je obiskalo že čez 1300 mož. Od njih je prišla pobuda za mesečna srečanja pri katerih je lahko, če želi navzoč tudi župnik ali drug duhovnik. Smo dejavni na področju družine, Cerkve in družbe. Navdihuje nas povabilo papeža Frančiška, da gremo med ljudi in jih vabimo v Božjo družino. Posebno nalogo vidimo v vzajemni krepitvi bratstva, sinovstva in očetovstva. Družine in družba potrebujejo pogumne in odgovorne očete. Može, ki znajo drug drugemu pomagati živeti novozavezno moškost: “To je moje telo, ki se daje za vas!”

Poleg naših je v Sloveniji še sedem skupin, ki delajo metodi don Turbitta, vsaj pet pa je samoniklih in jih tudi podpirajo sobratje duhovniki.

Iskreno dobrodošli v Mariboru!

Vir: moskaduhovnost.si

Déli s prijatelji!