Loading Dogodki

»O vsem se pogovoriti, skupaj skleniti in storiti« je vodilna misel 19. vseslovenskega srečanja kmetov in vseh, ki jim je kmetijstvo blizu, ki bo potekalo v nedeljo, 9. oktobra 2022, na Ponikvi in Slomu.

Srečanje se bo pričelo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi, kjer bo ob 12. uri ob somaševanju duhovnikov sveto mašo daroval celovški škof msgr. Jože Marketz. Sodeloval bo škof evangeličanske cerkve mag. Leon Novak. S svojim petjem bodo mašo obogatili člani moškega pevskega zbora Lira iz Kamnika.

Ob 14. uri bo druženje s slavnostno akademijo pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu. V času sinodalnega leta, ki vabi na skupno pot poslušanja in iskanja vizije za prihodnost, želijo tokrat izpostaviti pomen večjega medsebojnega sodelovanja, poslušanja in pogovora, soodgovornosti, dialoga, razločevanja in odločanja. Osrednji gost akademije bo pesnik Tone Kuntner.

Druženje bodo zaključili s pogostitvijo. Tradicionalni golaž in dobrote s kmetij bodo pripravili člani prostovoljnega gasilskega društva Ponikva in članice okoliških društev kmečkih žena ob sodelovanju učencev Srednje kmetijske šole Šentjur.

Na Slomu bo možen ogled hiše, kjer se je leta 1800 rodil Anton Martin Slomšek. V njej je prikazana življenjska pot velikega duhovnika, vzgojitelja in narodnega buditelja. Pri izvedbi srečanja poleg Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije sodelujejo občina Šentjur pri Celju, župnija Ponikva in številni prostovoljci.

Za tiste, ki bi se srečanja radi udeležili, a nimajo prevoza, bodo po nekaterih območnih enotah Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije organizirani avtobusni prevozi. Kontaktne številke za prijave so objavljene na spletni strani www.kgzs.si.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Tatjano Vrbošek na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije:

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana
Oddelek za odnose z javnostmi in mednarodno sodelovanje
Mobilni tel.: +386 41 366 504
E-pošta: [email protected]
www.kgzs.si

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!