Loading Dogodki

V Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani se bo na pustno soboto, 2. marca 2019, ob 12. uri začel dobrodelni pustni ples, na katerem bodo za zabavo skrbeli Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Maškare se bodo tudi letos lahko posladkale s krofi, ki jih bosta darovala Žito in Mercator, in tako prispevale za gradnjo zdravstvenega centra v Ugandi. Pokrovitelj letošnjega pustnega plesa z dobrim namenom je AMZS.

Na pustno soboto Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče znova vabita k sodelovanju pri pustnem plesu z dobrim namenom. V 17. izvedbi dobrodelne akcije bo srce sodelujočih zazrto v Afriko. V Ugandi bi radi zgradili zdravstveni center za matere in otroke. Misijonar Danilo Lisjak, ki deluje na misijonu Atede, pravi, da 35.000 ljudi s tega območja nikoli ni imelo niti najmanjše ambulante, mnoge bolezni pa ves čas povzročajo veliko umrljivost otrok ter precejšnje težave odraslih.

V programu Radia Ognjišče bo na pustno soboto telefonska dobrodelna akcija, ki bo med 9. uro in 15. uro skušala zbrati čim več sredstev. Misijonar takole odgovarja na vprašanje, kako potrebna je bolnišnica za otroke in matere na misijonu Atede: “V našem delu Afrike otroci najpogosteje umirajo zaradi malarije, ki ima štiri stopnje. Ko doseže četrto, ta je možganska, lahko otrok umre v eni noči. Starši niso opremljeni z znanjem, še manj s potrebnimi zdravili. Oboje bodo, upam, lahko dobili v naši bolnišnici, v našem centru, ki bo, zaupam, zrasel z dobroto poslušalcev Radia Ognjišče. Velika težava je še vedno tudi AIDS. Res, da ga je na podeželju veliko manj kot v mestih, pa vendar. Med našim prebivalstvom je približno šest odstotkov obolelih z AIDSom. Tu so še ebola, nalezljive bolezni, mnoge alergije … Vsem bomo skušali pomagati v našem dispanzerju. Po vojni v Ugandi je bilo veliko psihičnih bolezni, še vedno je potrebna tudi tovrstna pomoč.”

Ob letošnji Pustni Sobotni iskrici in dobrem delu, ki ga vsako leto skušamo dodati pustu, je misijonar Danilo Lisjak dejal: “Bodimo hvaležni, da lahko pomagamo tudi prek pustnega veselja. Dobrota je iznajdljiva in vesel sem, da je Radio Ognjišče znal ovrednoti šegavost in maškarado. Prav dobrodelni dodatek, povezan z misijonskim življenjem, je tisto, kar lahko dodatno osmisli pustni čas.”

 

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] ter na telefonski številki 01 292 75 04.

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!