Zelda Caldwell, Družina, ki je posvojila otroka brez rok in nog, kaže svetu, da ljubezen vse premaga (Vir: Aleteia)

Eno leto po posvojitvi hčere, ki se je rodila brez rok in nog, sta se Adrianne in Jason Steward odločila, da s svetom delita izkušnjo, kako blagoslovljena sta s tem, da je postala članica  njune družine.

Pretekli teden je Adrianne objavila video: Zgodba o ljubezni. O Marii, ki je sedaj stara tri leta, je zapisala: »Dala nam je veliko več kot ji je bomo lahko kadarkoli dali mi. Polna je veselja in luči in je v navdih vsem, ki jo srečajo.«

Video ima preko 800000 ogledov in 7000 delitev. Pripoveduje zgodbo, ki se je pričela, ko sta se Stewardova, ki sta že imela dve biološki hčeri in sina, ki je bil posvojena na Filipinih, odločila, da bosta posvojila še enega otroka.

Čeprav nista imela namena posvojiti otroka s posebnimi potrebami, jima je posvojiteljska agencija poslala seznam otrok, ki jih je bilo težko oddati v posvojitev, vključno z Mario, ki je, od svojega šestega meseca starosti, bivala v sirotišnici za otroke s posebnimi potrebami na Filipinih. Takoj ju je osvojila s svojim lepim nasmehom in vedela sta, da želita, da ona postane del njune družine.

»Ko sva našla najino hčer, nisva mislila, da sva usposobljena ali dovolj pripravljena, da bova starša otroku, ki se je rodil brez rok in nog, vedela pa sva, da jo bova imela rada in to je bilo najpomembnejše!« je v objavi zapisala Adrianne.

Kot poroča CNN je Stewardova svojo zgodbo objavila javno, da bi tudi druge družine opogumila k razmisleku o posvojitvi otroka s posebnimi potrebami in da bi ženske, ki razmišljajo o splavu otroka s podobnim stanjem, spodbudila k ponovnemu razmisleku.

Maria, ki po poročanju CNN dvakrat tedensko obiskuje vrtec in poleg tega različne terapevte, zelo lepo napreduje. »Njenim sposobnostim sva postavljala meje, sedaj pa vidiva, da dela prav to, za kar sva menila, da ne bo zmogla«, je zapisala Adrianne.

In jasno poudari, da Maria ni edina, ki ima srečo. »Tako blagoslovljeni smo, da je članica naše družine. Vse izmed nas je napravila boljše. Naučila nas je, da veselje najdemo v majhnih stvareh, naj ne bomo žalostni ali razočarani nad tem, česar nimamo in da stvari, ki jih imamo, niso samoumevne.«

CNN poroča, da se Maria, četudi še ne govori veliko, rada igra s svojimi vrstniki. In kot vsak otrok uživa v barvanju, igri s plišastimi igračami in celo poslušanjem glasbe iz 80-ih.

Več na: http://aleteia.org/2017/03/04/family-adopts-child-without-arms-or-legs-and-shows-world-that-love-conquers-all/