Kontaktni podatki:
Pavla in Paul Tootill
Zakonci za Kristusa
Hrastje 216
4000 Kranj
Tel:+386 4 2323 116
E-naslov: [email protected]
E-stran: http://www.zakonci.net/

Zakonci za Kristusa 

Zakonci za Kristusa (Couples for Christ – Foundation for Family and Life ali na kratko CFC-FFL) smo mednarodno katoliško laično gibanje, ki opravlja svoje poslanstvo na vseh petih kontinentih in združuje člane različnih narodnosti.

Jedro gibanja smo zakonci, v veje pa so vključeni ostali družinski člani od najmlajših

Zakonca, mož in žena, združena v zakramentu sv. zakona sta temelj družine. Poklicana sta za podaritev novega življenja in odgovorna, da se dobra novica odrešenja v Jezusu Kristusu razglasi v družini, skozi družino in z družino.

Kaj se dogaja v družini in kakšni so medsebojni odnosi med družinskimi člani zaznamuje vsakega posameznika. Če je dom kraj ljubezni, spoštovanja, odpuščanja in je Bog med njimi potem lahko pričakujemo, da bomo kristjani luč in kvas v svetu danes in v prihodnosti.

Naša želja je, da gradimo trdne krščanske zakone in družine, ki temeljijo na osebnem odnosu obeh zakoncev in vseh družinskih članov z Bogom zato delamo za:

Osebno prenovo. Vsakemu posamezniku (možu, ženi, otrokom) pomagamo s seminarji, tabori, srečanji, da bi imel oseben odnos z Bogom, ga poglobil in v tem odnosu rasel.

Prenovo družine. Za zakonce organiziramo duhovne vaje, srečanja, kjer začutijo, da jih Bog spremlja v vsakdanjem življenju in jim po zakramentu svetega zakona daje moč, da so lahko vsak dan zvesti svoji zavezi in da z Njegovo pomočjo gradijo in oblikujejo zdrave družinske odnose.

Prenovo Cerkve. Člani gibanja (zakonci,mladi odrasli, mladi, otroci…) se med seboj povezujemo, se podpiramo, si pomagamo in delamo v župniji, ki ji pripadamo.

Zakonci potrebujemo v zakonskem in družinskem življenju podporo in pomoč drugih zakoncev, zato se srečujemo v hišnih skupnostih.Kako poteka srečanje hišne skupnosti?  Hišno skupnost sestavlja šest do sedem zakonskih parov, ki se srečujejo redno tedensko ali dvotedensko na domu enega od parov. Srečanje je sestavljeno iz treh delov. Prvi del je posvečen molitvi in slavljenju. Drugi del srečanja je namenjen temi, ki je lahko iz zakonskega, verskega ali družinskega življenja. Po temi sledi pogovor katerega namen je, da z drugimi delimo svoje izkušnje, poglede, znanje in damo tudi drug drugemu podporo in spodbudo. Tretji del srečanja je namenjen druženju. Veselimo se, da smo skupaj, povemo si o dogodkih, ki smo jih doživeli pretekli teden, tudi o težavah, prosimo za molitev, praznujemo različne dogodke…

Naša vizija

Smo skupnost, ki se posveča evangelizaciji in misijonskemu delovanju. Želimo oblikovati družine, ki jih navdihuje in opogumlja Sv. Duh.