Bi radi rešili svoj zakon? Molite! (Vir: Aleteia)

Molitev za zakon

Jezus, tukaj sva, stojiva pred tabo, tako kot na dan, ko sva drug od drugega prejela zakrament svetega zakona, tako kot na dan, ko si blagoslovil najino ljubezen. Toda danes, Gospod, sva potrta, hladna, daleč od tebe, in pogrešava toplino tvoje ljubezni.

Najina ljubezen se je posušila. Izlij svojega Svetega Duha nad naju, da naju bo On očistil, ozdravil, obnovil in prenovil, tako, da bo ljubezen, ki si jo na dan najine poroke blagoslovil, lahko znova vstala, preobražena po tvoji ljubezni, tako kot si paru, ki si ga s svojo prisotnostjo blagoslovil v Kani, vodo spremenil v vino.

Jezus, odtegni in osvobodi naju vsake navezanosti na greh. Loči naju od vsakršne nezvestobe. Pridi v najino družino, najin dom; blagoslovi najine otroke, blagoslovi naše življenje. Najini srci si ustvaril zase, naj hrepenenja najinih src sovpadajo s tvojo voljo, in daj, da bom zakonec, po katerem moj mož/žena hrepeni, in naj bo on/ona zakonec, po katerem hrepenim jaz.

Gospod, prosiva za milosti tega mogočnega zakramenta, ki naju je neločljivo na zemlji povezal v eno telo, ki je iz dveh naredil eno. Ozdravi naju, Gospod.

Jezus naj v našem domu prebiva tvoja Sveta Družina, tako, da bova videla, kako naj vzgajava najine otroke po zgledu Marije in Jožefa, tako, da bodo najini otroci lahko sprejeli Očetovo voljo kot si jo ti. Pošlji nama svoje svete angele, z nadangeli Rafaelom, Mihaelom in Gabrijelom, da naju bodo varovali.

Izlij svojo dragoceno kri na ta zakon, na ta dom, na to družino. Sveta Mati Marija, pokrij nas s svojim plaščem.

Amen.

Več na: http://aleteia.org/2017/03/08/do-you-want-to-save-your-marriage-there-is-a-prayer-for-that/