Vseslovenska duhovna posvojitev nerojenih otrok

Dragi duhovniki in drugi pastoralni delavci! Človeško življenje je čudovito darilo Boga, a je žal prevečkrat prav v njegovih začetkih ogroženo. Na Zavodu ŽIV!M se trudimo ohraniti dostojanstvo nerojenih otrok, a prav vsak Jezusov učenec je na svoj način poklican, da nekaj naredi za ogrožene brate in sestre. Naša želja je, da se nas čim več poveže v molitvi za nerojene otroke. Predlagamo molitev – duhovno posvojitev nerojenega otroka – kjer devet mesecev s kratko molitvijo spremljamo nerojenega otroka. Če želite, lahko pridemo molitev predstaviti v vašo župnijo s kratkim pričevanjem, ali pa vam pošljemo kartončke z molitvijo in svoje župljane spodbudite sami. Kontaktirate nas lahko na 040 577 468 ali [email protected].

V naši državi se vsako leto s splavom konča več kot 4000 nerojenih življenj. S pobudo želijo najti in pridobiti vsaj 4000 ljudi, ki bi duhovno posvojili nerojenega otroka in zanj molili 9 mesecev.

Z molitvijo lahko posvojite nerojenega otroka, ki ga morda sploh ne poznate in ga morda nikoli ne boste spoznali, a mu boste z molitvijo rešili življenje.

»V tem svetem letu usmiljenja smo s to pobudo želeli storiti še zadnje dejanje usmiljenja,« je pojasnila Katarina Nzobandora iz Zavoda Živim in izrazila veselje, »ker prihajajo pozitivni odzivi. Veliko ljudi se vključuje v to molitev.«

Molitev deluje tam, kjer mi ne moremo – v srcu mame, ki je v stiski in morda ravno zdaj premišljuje o umetnem splavu. Na tak način bi »pomagali mamam, da bi se odločile za življenje. Namen te molitve je, da bi mama, ki razmišlja o splavu, prejela življenje, in da bi oče, če je le možno, prejel vlogo očeta v življenju tega otroka. Želimo si, da bi našli molivce, se povezali v molitvi in da bi na miroljuben in božji način pomagali končati splav v Sloveniji.«

Prvič se zmoli naslednje:

Jaz, _______ se trdno odločam, da bom od današnjega dne _______ devet mesecev redno molil(a) za dete, ki mu grozi končanje življenja in za njegovo mamico in očka.

S tem sem duhovno posvojil(a) tega otroka, ki ga sedaj pozna samo Bog. Presveta Devica Marija pomagaj mi na tej poti!

 

Gospod Jezus,

na priprošnjo tvoje Matere

Marije, ki te je z ljubeznijo

nosila in rodila, in svetega

Jožefa, moža žive vere

in zaupanja v Božjo previdnost,

ki je skrbel zate, te prosim

za nerojeno dete, ki sem ga

duhovno posvojil(a).

Prosim te, daj njegovim

staršem moči, poguma

in ljubezni, da bodo svojemu otroku ohranili življenje,

ki si mu ga ti naklonil. Amen.