Vir: Aleteia

 

1. Da bo moj mož spoznal Kristusovo ljubezen

Naj Kristus po veri prebiva v vaših srcih, da bi tako, ukoreninjeni in utemeljeni v ljubezni, mogli z vsemi svetimi doumeti, kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globočina, ter spoznati Kristusovo ljubezen, ki presega spoznanje, da bi se izpolnili do vse Božje polnosti. (Ef 3,17-19)

Molitev: Gospod, prosim te, obdaj srce mojega moža s svojim svetim srcem. Vlij v njegovo srce veliko zaupanje vate.

Naj bo ukoreninjen in utemeljen v ljubezni in naj vsa ljubezen, ki mu jo želiš dati, cveti v najinih življenjih. Naj spozna tvojo neskončno usmiljenje, da bo lahko razumel, da je tvoja ljubezen resnična… bolj resnična kot katerokoli minljiva izkušnja tega življenja.

2. Da bo moj mož vodil najin zakon k svetosti

Možje, ljubíte svoje žene, kakor je Kristus vzljubil Cerkev in dal zanjo sam sebe, da bi jo posvetil, ko jo je očistil s kopeljo vode z besedo, tako da bi sam postavil predse veličastno Cerkev, brez madeža, gube ali česa podobnega, da bo sveta in brezmadežna. Tako so tudi možje dolžni ljubiti svoje žene kot svoja lastna telesa. Kdor ljubi svojo ženo, ljubi sebe. (Ef 5,25-28)

Molitev: Nebeški oče, ti si želel, da bi moj mož našel svetost po daru zakona. Napolni njegovo srce z ljubeznijo, da bo lahko izpolnil svojo poklicanost s posnemanjem tebe.

3. Da te bo moj mož poznal, da se bodo najini otroci lahko učili ob njegovem zgledu

In vi, očetje, ne jezite svojih otrok, temveč jih vzgajajte v Gospodovi vzgoji in opominjanju. (Ef 6,4)

Molitev: Sveti Duh, napolni srce mojega moža s svojim mirom, da bo zvest odsev tvoje ljubezni do najinih otrok. Daj mu potrpežljivostin modrost, da bo znal vzgajati najine otroke v kreposti in veri. Daj mu dar sveta, da bo vodil najine otroke in vedel, kako jih spodbuditi, da ostanejo blizu tebi.

“Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo.” (Jak 1,5)

4. Da boš ti varoval njegovo srce

Sin moj, pazi na moje besede,
nagni svoje uho k mojim izrekom.
Naj ti ne uidejo izpred oči,
hrani jih v svojem srcu.
Kajti življenje so temu, ki jih najde,
zdravje celemu njegovemu telesu.
Z vso skrbjo varuj svoje srce,
kajti iz njega izvira življenje.
(Prg 4,20-23)

Molitev: Jezus, pomagaj mojemu možu, da bo posebno pozoren na tvoje besede, da bo tvoja resnica prodrla v globino njegove duše in da bo razumel veliko vabilo, ki ga imaš zanj.

Varuj njegovo srce pred številnimi stvarmi, ki jih ponuja svet, ki so v luči večnosti tako nepomembne. Ne dopusti, da bi ga kdo skušal zvabiti na temna pota. Prebivaj v njem in vodi njegove korake po poti, ki je dobra zanj in za našo družino.

5. Da bo uporabil, kar nama je bilo dano za dobro družine

Moj Bog, bogat, kakor je, bo po svojem bogastvu v veličastvu potešil vse vaše potrebe v Kristusu Jezusu. (Fil 4,19)

Molitev: Gospod ti dobro veš, kaj potrebujemo, prosim te, dajaj mojemu možu milost, da bo najina sredstva modro uporabljal, naj bova velikodušna s potrebnimi, uboga v duhu in naj nam  nikoli ne zmanjka vsakdanjega kruha. Amen.

6. Naj postane moški, kakršnega si poklical

Budni bodite, stojte trdni v veri, možati bodite, bodite močni! Pri vas naj se vse dela iz ljubezni. (1 Kor 16,13-14)

Molitev: Dragi Oče, zaupam ti vse odločitve, ki jih sprejema moj mož, vse njegove projekte, vse njegovo življenje. Zaupam ti vse njegove skrbi. Prosim te, ohranjaj ga močnega in varuj ga v senci svoje ljubezni, ohrani ga trdnega v veri. Prosim te, naredi iz njega moškega, kakršnega si ga poklical naj postane: pogumnega, veselega in velikodušnega, moškega resnične moči. Naj raste v veri, upanju in ljubezni.

7. Napolni ga z modrostjo, znanjem in razločevanjem

Zaradi tega se ne neham zahvaljevati za vas in se vas spominjati v svojih molitvah, 17 da bi vam Bog našega Gospoda Jezusa Kristusa, Oče veličastva, dal duha modrosti in razodetja, v spoznanju njega, in razsvetljene oči srca, da bi vedeli, v kakšno upanje vas je poklical, kako bogato je veličastvo njegove dediščine v svetih, kakšna je čezmerna veličina njegove zmožnosti do nas, ki verujemo po dejavnosti njegove silne moči… (Ef 1,16-19)

Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo. (Jak 1,5)

Molitev: Moj Gospod, ki si na svetu delal dobro, prosim te, daj mojemu možu milost, da sledi tvojim stopinjam. Prosim te, daj mu moči, da bo vsak korak naredil v modrosti, vedoč, da imajo njegove izbire vpliv na našo družino. Razsvetljuj njegovo srce z lučjo svojega Svetega Duha, da bo skozi vse preizkušnje, s katerimi se bo srečal, hodil trdno in z zaupanjem. Napolni ga s spoznanjem tvoje resnice. Amen.

Devica Marija, moja Mati, obdaj mojega moža s svojim plaščem, pridobi zanj milosti, ki jih potrebuje, da bo varuh naše družine kot je bil sveti Jožef varuh vajine družine. O Marija, naj se čuti varnega v tvojem objemu in naj nikoli ne ostane sam. Amen.

Več na: http://aleteia.org/2017/02/07/7-tips-to-help-you-pray-for-your-husband/

“Razsvetljuj njegovo srce z lučjo svojega Svetega Duha.”