Župnijske športne ekipe

V preteklem tednu se je vsa Slovenija veselila z našimi fanti, ki so osvojili prvo evropsko košarkarsko zlato. Navijačem so pričarali nekaj nepozabnih trenutkov in naredili to, kar znajo športniki najbolje: združevati.

A to je ena plat medalje. Druga so prazna košarkarska igrišča in mladi, ki so namesto vzgoji s športom prepuščeni pametnim telefonom in socialnim omrežjem.

Ne pustimo, da bi košarkarski navijaški zanos izzvenel v prazno. Izkoristimo priložnost za to, da tudi šport vključimo v našo župnijsko dejavnost za mlade.

Isti ljudje, ki poganjajo in usmerjajo Oratorij Slovenija, že nekaj let nudijo podporo tudi župnijskim športnim ekipam v obliki organizacije ŠportKat lige (do letos se je imenovala Salezijanska športna liga) v košarki in nogometu za fante ter v odbojki za dekleta.

Šport je lahko odlična priložnost, da v župnijsko dejavnost pritegnemo tudi mlade, ki jih morda ne zanima oratorij ali mladinska skupina. Tiste, ki potrebujejo drugačen prvi korak, saj morda niso hodili k verouku …

Vabimo vas, da v svojih župnijah razmislite, ali bi morda lahko začeli s športno ekipo. Mi pa smo tu, da vam nudimo oporo pri čemer koli, kjer bomo le lahko. Predvsem pa v pripravi lige, ki je lahko ekipi v motivacijo in cilj, kamor usmerja svoj trud in trening.

(Liga sicer poteka ob nedeljah popoldne – a ne vsako nedeljo.

Nekaj informacij lahko najdete v spodnji zgibanki, za več pa pišite na [email protected] ali na [email protected].

In še namig, če boste v precepu, v kateri šport usmeriti svojo energijo: iz leta v leto čutimo predvsem pomanjkanje košarkarskih (fantje l. 1997 in mlajši) in odbojkarskih (dekleta l. 1999 in mlajša) ekip.

Boštjan Jamnik in ekipa