V naši družini praznujemo …

tretjo adventno nedeljo

 

Uvod

Veselite se (po latinsko Gaudete). Danes je nedelja Gaudete, njeno sporočilo veselja izvira iz današnje Božje besede. Kajti danes smo na polovici poti v Betlehem in Gospod je blizu! To je razlog za veselje!

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedilo Božje besede za tretjo adventno nedeljo.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere (prilagojeno)

Naredite plakat »družinskega veselja«. Poiščite večji plakat. Nanj  z debelimi in velikimi črtkami napišite: Veselje. Okrog napisa vsak član družine zapiše svoje ime. Vsa imena obkrožimo, tako da okrog zapisanega imena nastane krog. Nato k vsakemu izmed imen vsak član družine potegne črto ali več (tako, da nastane sonček) in na koncu slednjih zapiše enega ali več razlogov, zakaj ta član družine vsem ostalim prinaša veselje. Plakat obesimo na posebno mesto.

 

Spodbuda za pogovor

Kaj bi nam pomagalo pri tem, da bi bili v naši družini v tem tednu bolj veseli?

Če je v vaši župniji duhovnik to nedeljo oblekel plašč roza barve, otroke vprašajte: Kdo je opazil, kakšne barve obleko je danes nosil župnik? Zakaj se je barva njegovih oblačil iz vijolične spremenila v rozno? (Roza barva mašnega plašča izraža veselje).

 

Današnja molitev

Jezus, ti si naše veselje in si blizu. Brez skrbi ti izročamo naše prošnje. Ohrani naša srca in misli v svojem miru. Amen.