Naša družina praznuje

Jezusovo darovanje – svečnico (2. februar)

 

Uvod

Današnji praznik imenujemo tudi svečnica, ker proslavlja prihod Jezusa, ki je » luč v razodetje poganom« (Lk 2,32). Cerkev ga obhaja s prižiganjem svečk.

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za praznik Jezusovega darovanja.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Praznujte prihod Luči na ta svet tako, da vsak izmed članov družine prižge svojo svečko in potem ob njih večerjate. Svečke vsak obed naredijo za posebno priložnost!

Ali pa z družino sami izdelajte svečke iz rolic papirja in stojalo zanje. Za stojalo lahko uporabite škatlo od jajc, ki jo pobarvate z vodenimi barvicami. Vzemite toliko rolic papirja, kolikor je članov vaše družine in vsako izmed rolic ovijte in oblepite z belim papirjem. Iz rumenega kartona izrežite plamene. Na vrhu vsake rolice naredite zarezi, v kateri boste zataknili izrezan plamen. Nato rolice razporedite po mizi tako, da je vsaka izmed rolic na mestu, kjer sedite med obedom. Ob svečkah nato zmolite pred večerjo in skupaj obedujte.

 

Spodbuda za pogovor

Jezus nam je dejal, da smo tudi mi luč sveta. Kako lahko vsakdo izmed nas to luč prinaša v našo družino, župnijo, vas, mesto?

 

Današnja molitev

Gospod, Cerkev ob koncu vsakega dneva moli: Zdaj odpuščaš, Gospod, svojega služabnika v miru, kakor si obljubil s svojo besedo. Na svoje oči sem videl Zveličarja, ki si ga poslal vsem ljudstvom: luč v razsvetljenje vseh narodov in v slavo Izraela, tvojega ljudstva.« Hvala ti, Gospod, naša luč. Amen.

 

Dodatno možnost predloge za praznovanje svečnice v vaši družini najdete na naslednji povezavi: Svečnica