Pastoralni portal Pridi in poglej

Pastoralni delavci vedno znova iščemo pripomočke za boljše izpolnjevanje nalog in nasploh svojega poslanstva. Še kako so nam v pomoč različna gradiva, tiskane vsebine in elektronske oblike zapisov. Vedno smo si želeli, da bi bilo nekje mesto, kjer bi bile pastoralne vsebine, dobre prakse … zbrane na enem mestu.

Pastoralna služba Nadškofije Ljubljana z uredniškim odborom zato pripravlja nov pastoralni portal Pridi in poglej, ki bo pričel delovati na god sv. Miklavža. Na portalu boste tako od 6. decembra na enem mestu našli zbir najrazličnejših pastoralnih vsebin, gradiv in novic iz Cerkve doma in po svetu, povzetih z različnih domačih in tujih katoliških medijev. Portal omogoča dnevni stik z Božjo besedo, predstavlja svetnika dneva in omogoča neposreden ogled svete maše, ki bo dragocen za bolnike in nemočne.

Portal prinaša najrazličnejše vsebine s področij novic  o Cerkvi doma in po svetu, vere (duhovnost, življenje, bogoslužje, služenje, kateheza in versko oblikovanje, svetniki in svetniški kandidati), družine (poroka, zakonci, starševsko, druge skupine), mladih (prostovoljstvo, mednarodno dogajanje, birmanci, srednješolci, študenti), najrazličnejša pastoralna gradiva (pastoralna gradiva, filmi, video pričevanja in video gradiva) ter zanimivosti.

Prepričani smo, da vam bodo te vsebine prišle prav pri vašem pastoralnem delu, in vas prosimo, da spletni portal priporočite tudi vašim župnijskim sodelavcem. K sodelovanju pri oblikovanju vsebin vabimo tudi nove sodelavce in se priporočamo za nove ideje, prispevke in gradiva, ki jih lahko pošljete na e-naslov: [email protected], katere bomo objavili v skladu z uredniško usmeritvijo. Z vašo pomočjo pastoralni portal lahko postane vsebinsko še bogatejši in bolj naš.