Miriam Lavrič, Helena Ilc, Pesmi ribniškega pasijona kmalu na zgoščenki

Ko se otroci pripravljajo na novo šolsko leto, se koordinatorji Ribniškega pasijona že začnemo pripravljati na nove uprizoritve. Letošnja pasijonska sezona pa se je nekoliko prej začela tudi za pasijonske glasbenike, saj smo pevci P-zbora prejeli novico, da se bo izbor avtorskih pesmi prejšnjih uprizoritev Ribniškega pasijona snemalo za izdajo zgoščenke. …

Hvala vsem instrumentalistom za posneto celotno glasbeno podlago, pevcem in solistoma za dobro voljo in ves vložen trud, zborovodkinji P-zbora Petri Ilc, ki je verjela v naše, čeprav sposobnosti, bila z nami vsako minuto vaj in snemanja ter nas veliko naučila. Posebna zahvala gre avtorjem glasbe in besedil (Nejc Podobnik, Petra Ilc, Nejc Ilc, Jožef Mezeg) za prelepo glasbo in duhovno bogata besedila ter Nejcu Podobniku in Tinetu Lustku, za njuno potrpežljivost, profesionalno tehnično izvedbo snemanja in montažo vseh skladb.

Vsakotedenske pevske vaje, posebne vaje instrumentalistov, nekaj snemalnih vikendov, še več montažnih ur … vse to zaobjeto v pet mesecev trdega dela – če k temu ne prištejemo prečutih noči, ko so nastajala besedila in glasba. Rezultat vam bomo kmalu ponudili v obliki zgoščenke z 12 skladbami Ribniškega pasijona. Prisluhnili boste lahko 11 avtorskim skladbam in eni priredbi, ki so bile v zadnjih štirih letih napisane za uprizoritve pasijona.

Ob tem pa vas vabimo tudi na letošnje uprizoritve Ribniškega pasijona z naslovom “Bodite pogumni!”: v soboto, 24. 3., v Kočevju, na velikonočni ponedeljek, 2. 4., v Ribnici, v nedeljo, 8. 4., v Grosuplju in v soboto, 14. 4., v Škofji Loki. Vse uprizoritve bodo v športni dvorani s pričetkom ob 19. uri. Vstopnine ni, smo pa veseli prostovoljnih darov za kritje stroškov. Vabljeni!

Več o Ribniškem pasijonu lahko izveste na: http://www.ribniskipasijon.si/