Četrta postna nedelja

 

Uvod

V današnjem evangeliju Nikodem pride ponoči, da bi slišal Jezusovo učenje o življenju v resnici in o življenju v luči. Tisti, ki delajo slabe stvari, luč sovražijo in ljubijo temo. Jezus je svoje učence povabil, naj mu sledijo po poti resnice.

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za četrto postno nedeljo.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

V znamenje tega, da želite tudi vi slediti Jezusu, izdelajte svetilke. Vzemite kozarec (lahko tudi več) za vlaganje sadja ali zelenjave in ga na zunanji strani poljubno okrasite. Uporabite lahko tanek ali prosojen papir svetlih barv, barve za steklo … Ko končate, v kozarec položite čajno svetilko ali manjšo svečko. Svetilko postavite na vidno mesto v hiši. Ob večerni molitvi jo prižgite in se ob njej spomnite, ob katerih vaših dejanjih je ta svetilka zagorela tudi čez dan v vaših srcih, ko ste naredili dobro delo, nekoga razveselili… Naj vas izdelana svetilka v tem tednu spominja na to, da se boste tudi vi v svoji družini in med prijatelji trudili živeti v Jezusovi luči.

 

Spodbuda za pogovor

Ko včasih naredimo nekaj narobe, bi se kar skrili. Jezus pa nam pravi: »Pridite k luči!« Lahko prosimo za odpuščanje. Kaj še lahko naredimo, da bi prišli k luči potem, ko smo nekaj naredili narobe?

 

Današnja molitev

Jezus, ti si nas poklical iz teme v svojo čudovito luč. Pomagaj nam živeti v luči in hoditi v resnici. Pomagaj nam, da ti bomo iz teme sledili v svetlobo.