Mojca M. Štefanič, Papeževa kuharska knjiga bo izšla prihodnjo pomlad (Vir: Družina)

Prihodnjo pomlad naj bi izšla knjiga o kuharskih spretnostih papeža Frančiška, je poročal milanski časnik Il Giornale. Avtor knjige je Roberto Alborghetti, papežev biograf. Založba Mondadori o knjigi zaenkrat še ne daje informacij. Natančno gledano pri delu z naslovom »Kuharski mojster Frančišek« ne gre za kuharsko knjigo, ampak bolj za biografijo nekdanjega nadškofa v Buenos Airesu z vpogledom v njegovo kuhinjo in na jedilno mizo, piše Il Giornale.

Pri Bergoglievih, papeževi družini, se je ljubezen do hrane in kuharske umetnosti od stare matere preko matere prenesla na Jorgeja Maria. V mestu Piemont na severu Italije, od koder izhajajo Frančiškovi stari starši, je družina upravljala svojo restavracijo.

Čeprav »Kuharski mojster Frančišek« ne bo klasična kuharska knjiga, pa bo vendarle vsebovala nekaj receptov. Eden izmed najljubših Bergoglievih receptov je »Bagna Cauda«, topla omaka iz olivnega olja, česna in slanih sardel, v katero se pomaka kuhano ali svežo zelenjavo. Poleg tega bomo v knjigi našli namige za »rižoto po piemontsko«, pečenega piščanca, polnjene sipe in »cappelletti al ragu«.

V Buenos Airesu je Bergoglio svojim gostom z veseljem postregel z domačimi jedmi. Tudi ko se je po napornem dnevu sam vrnil v stanovanje, si je rad pripravil kakšno krepčilno jed iz testenin.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Več na: http://družina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/papezeva-kuharska-knjiga-bo-izsla-prihodnjo-pomlad