Papež Frančišek začel z novo ‘serijo’ Petkov usmiljenja. Obiskal je center za slepe in slabovidne (Vir: Radio Vatikan)

Pretekli petek popoldne je papež Frančišek obiskal stanovalce in obiskovalce regionalnega centra sv. Aleksija – Marjete Savojske za slepe v Rimu. Zavod, ki se je na začetku imenoval ‘Krištof Kolumb, izvaja dejavnosti družbenega vključevanja slepih in slabovidnih. S tem obiskom je papež Frančišek želel nadaljevati prakso tako imenovanih ‘Petkov usmiljenja’, s katerimi je opravljal duhovna in telesna dela usmiljenja do tistih, ki živijo v stanju telesne in družbene izključenosti.

Med obiskom se je papež Frančišek srečal z obiskovalci te ustanove, z osebami s prizadetimi čuti povezanimi z vidom, torej s slepimi od rojstva ali ki so izgubili vid zaradi težkih bolezni, ter s takimi, ki imajo okvaro večih čutov. Med njimi je okoli 50 otrok, ki prihajajo v center po posebno formacijo, ki jim potem pomaga pri vsakdanjih preprostih dejanjih. V zavodu pa sicer stanuje 37 ostarelih in odraslih.

Ob prihodu sta papeža sprejela predsednik Centra Amadeo Piva, ter generalni direktor Antonio Organtini, ki je prav tako izgubil vid ter ostalo zdravstveno osebje in prostovoljci. Papež Frančišek je med obiskom zavodu izročil dar ter se v kapeli Centra za spomin podpisal na pergament.

Več na: http://sl.radiovaticana.va/news/2017/03/31/papež_frančišek_začel_z_novo_serijo_petkov_usmiljenja_obiskal_je_center_za_slepe_in_slabovidne/1302611