Marjana Debevec, s. VJ, Mati Terezija: Družino povezuje molitev (Vir: Radio Ognjišče)

»Ljubezen se začne doma, doma pa se začne tudi razkroj in sovraštvo«, je bila prepričana Mati Terezija. Vendar ne moremo drug drugega ljubiti, če ne molimo, kajti molitev nam daje čisto srce, je dodala.

V družine po njenih besedah Jezusa prinesemo tako, da jih posvetimo presvetemu Jezusovemu Srcu, da jih naučimo moliti rožni venec in da v njihovo življenje prinesemo molitev. Celo rotila je duhovnike takole: »Prosim vas, da nam pomagate posvetiti družini presvetemu Jezusovemu Srcu, kajti če bomo znova prinesli v njihovo življenje Jezusa, bomo prinesli mir, veselje in svetost«. In kasneje je dodala: »Svet in ti in jaz nismo nikoli potrebovali miru tako zelo kot danes – vsepovsod po svetu strašno trpljenje, strašna lakota po ljubezni in vemo, kaj se dogaja«.

Obenem pa je bila prepričana, da je družina, ki moli povezana družina. »Slišimo o toliko razdrtih družinah in … kje? Zakaj je to? Zato, ker nikoli ne molijo skupaj. Nikoli niso eno v molitvi … in pozabili smo, da nas Bog ljubi, da smo bili ustvarjeni za večje stvari … doživljati moramo ljubezen,« je zapisala Mati Terezija.

Spet drugič pa je spregovorila o tem, kako malo časa imamo danes drug za drugega. »Ljudje so tako zaposleni, tako zasedeni, da se nimajo niti časa nasmehniti drug drugemu. Nimajo časa, da bi se veselili drug drugega, da bi bili skupaj, da bi se smehljali, molili skupaj, nimajo časa. Oče in mati sta zelo zaposlena, otroci so prepuščeni samim sebi. Nikogar ni v hiši, stare ljudi vtaknejo v kakšen zavod. Ko prideš domov, sedeš pred televizijo, da se malce sprostiš, vendar spet nimaš časa, da bi se pogovarjal s svojimi otroki, da bi se pogovarjal s svojimi domačimi, da bi skupaj molili. Ker so ljudje izgubili skupno molitev, jim je težko ostati skupaj. Če pa bodo skupaj molili, bodo ostali skupaj, se bodo med seboj ljubili, bodo imeli čas drug za drugega«, je bil nasvet Matere Terezije za ohranitev družine.

Po njenih besedah je največji pokončevalec družinskega življenja splav. »Ko umorijo otroka, morijo samo življenje družine. Prav zato moramo moliti k Materi Mariji, da nam pomaga iskati otroka in ga spet pripeljati domov, saj družino povezuje otrok. In če vstopi molitev, (bo v njej) ljubezen in nežnost. Morda bodo ljudje še vedno revni in jim bo primanjkovalo stvari, vedno pa bo v družini ta toplina in skrb in sodelovanje«, je še dejala Mati Terezija, ki jo bomo od nedelje naprej lahko imenovali sveta.

Več na: http://radio.ognjisce.si/sl/181/aktualno/21598/