V naši družini praznujemo …

silvestrovo (31. december)

 

Uvod

Silvestrski večer ni liturgični praznik. Nocojšnja Božja beseda je namenjena sedmemu dnevu po božiču. A včasih se je dobro spomniti, da je resnični pomen tega dne, da kaže na to, da po cerkvenem koledarju čakamo na konec časov. Danes pa lahko kljub temu razmišljamo o letu, ki se končuje in izrazimo molitev z upanji za prihodnje leto, ki prihaja. Kako se posloviti od starega leta in pričakati novega?

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za sedmi dan božične osmine.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Nocoj je drugi sveti večer. Z družino ne pozabite ob molitvi z blagoslovljeno vodo in kadilom blagosloviti svojega doma. Dar novega leta je nekaj, kar je vredno praznovati. Zato v družini ali v krogu prijateljev pripravite dobro večerjo. Nato se lahko igrate družabne igre, ki so blizu velikim in malim. Mlajšim otrokom obljubite, da jih boste zbudili deset minut pred polnočjo, da bodo lahko pričakali prihod novega leta. Če v vaši cerkvi opolnoči zvoni, prisluhnite zvonenju, potem pa se s preprosto molitvijo vsi skupaj Bogu zahvalite za vse dobro, kar ste prejeli v preteklem letu obenem pa ga tudi prosite za blagoslov v novem letu.

Lahko pa praznujete že prej (pred vašim časom), nekje na svetu je ravno polnoč!

 

Spodbuda za pogovor

Za katere dobre stvari se lahko Bogu zahvalimo, ko se poslavljamo  od leta, ki je končano, in pozdravljamo novega?

 

Današnja molitev

Bog, naš Oče, hvala ti za dar preteklega leta, z vsem njegovim veseljem in žalostjo. Ko gledamo naproti letu, ki prihaja, nam daj svoj mir, v zavedanju, da so vsi naši dnevi v tvojih rokah. To te prosimo v Jezusovem imenu. Amen.