Mojca M. Štefanič, Hči Gianne Beretta Molla o poti v nebesa (Vir: Družina)

Križev pot je pot, ki vodi v nebesa. Njena starša sta ga prehodila v globoki veri, ko sta na svoja ramena prevzela veliko trpljenje. S tem je križev pot postal tudi pot globokega notranjega veselja, v pogovoru za spletni portal LifeSiteNews.com pojasnjuje 53-letna zdravnica Gianna Emanuela Molla, hči svete Gianne Beretta Molla.

 Za kristjane križ nima zadnje besede, ampak lahko postane tudi vir preobrazbe. Jezusova pot nam kaže, da nas za križem čaka vstajenje. Zgolj človeško gledano je križev pot izredno neprijeten in težak. Toda kdor ima v srcu Jezusa, lahko vse, kar se mu zgodi, vidi v luči vere. Znajde se v položaju, ko je lahko Bogu hvaležen za vsako preizkušnjo v svojem življenju. Njena starša, ki sta v življenju izkusila veliko trpljenja, sta živela na tako zgleden način, se spominja Gianna Molla.

 Največji zgled pa je seveda Jezus sam. On je križ nase prevzel povsem svobodno in je v njem našel mir in radost. Jezus je od svojih učencev zahteval, naj tudi oni prevzamejo svoj križ, obenem pa jim je prigovarjal: »Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko« (Mt 11, 29-30).

 Ko je bila Gianna Beretta Molla noseča z Gianno Emanuelo, so ji na maternici odkrili zločest tumor. Molla se je odločila proti splavu in proti odstranitvi maternice, saj bi s tem njeno dete umrlo. Odstranili so ji le tumor, vendar poseg ni zadoščal in sedem dni po rojstvu hčerke je podlegla hudi bolezni. Papež Janez Pavel II. jo je leta 1994 razglasil za blaženo in leta 2004 za svetnico.

 Vir: kath.net

Vir: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/hci-gianne-beretta-molla-o-poti-v-nebesa