Naša družina praznuje …

četrto adventno nedeljo

 

Uvod

Nekateri rečemo: »Končno!« Drugi rečejo: »Že?« Včasih se četrta adventna nedelja komaj začne teden pred božičem, letos celo na isti dan kot prvi sveti večer. Zato: »Pripravite svoja srca!«

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za četrto adventno nedeljo.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Današnji evangelij nas spominja na Marijin obisk pri Elizabeti. Marija je šla Elizabeti pomagat, a kljub temu je Elizabeta Marijo blagoslovila in jo potolažila! To se pogosto zgodi, ko obiščemo nekoga v potrebi – v zameno prejmemo nepričakovane  blagoslove. Z družino naredite načrt, koga boste v tem tednu obiskali bodisi pred božičem ali po njem. Morda bo to sosed, starejša oseba, ki biva v domu za starejše ali nekdo, ki vam ga bo priporočil župnik. S seboj vzemite božično voščilnico, ki jo bodo podpisali vsi člani družine. Vzpostavite božično povezanost z nekom, ki morda v tem tednu potrebuje družbo. Stopite na pot vere, kot je Marija, in prejmite blagoslov!

 

Spodbuda za pogovor

Obiskovalci so blagoslov. Sveti Benedikt je v svoje Pravilu zapisal: »Vsak gost naj bo sprejet kot Kristus.« Kako mi svojim obiskovalcem pokažemo, da so za nas blagoslov?« Kako smo mi lahko v blagoslov drugim, ko jih obiščemo?

 

Današnja molitev

(Razložite, da molitev zdravamarija izhaja iz besed, s katerimi je v današnjem evangeliju Elizabeta pozdravila Marijo).

Skupaj zmolite zdravomarijo in prosite Marijo, naj vam pomaga pripraviti se na Jezusov božični prihod v vaša srca.