V naši družini praznujemo…

 

V nekaterih krajih je že zapadel sneg. V nekatere prihaja. Drugod je mrzlo, sivo in pusto. December je tu in z njim dolge temne noči. Sedaj je advent, čas čakanja v temi. Poskušajte biti potrpežljivi, kadar morate v življenju čakati … V tem tednu obhajamo praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. In česa se na ta praznik spominjamo?

 

Praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije

 

Uvod

Izraz brezmadežno spočetje pomeni, da je bila Marija, Božja Mati zaradi zaslug Jezusa Kristusa, ki je odrešil vse človeštvo, že od prvega trenutka spočetja obvarovana madeža izvirnega greha.

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedilo Božje besede za praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Marija se imenuje nova Eva, ker je Marija Bogu zaupala za razliko od prve Eve, ki Boga ni ubogala.

Da bi se veselili Marijine vere, zaupanja in pokorščine, naredite »drevo nove Eve«. Zunaj poiščite golo vejo ali vejo zimzelenega drevesa in jo postavite v vazo. Iz rdečega kartona ali tršega papirja izrežite več rdečih jabolk. V družini se skupaj vprašajte in razmislite o značilnostih, ki jih občudujete pri Mariji. (npr. vera, zaupanje, upanje in podobno). Na vsako papirnato jabolko zapišite po eno značilnost. Jabolka nalepite na drevesce. Postavite ga ob vaš adventni venček.

 

Spodbuda za pogovor

V  molitvi zdravamarija molimo: »Zdrava Marija, milosti polna.« Marija je tako polna milosti, da v njej ni prostora za greh. Kako bi mi lahko naredili v sebi več prostora za Božjo milost in manj prostora za greh? Kaj nam lahko pomaga pri tem, da bo v našem življenju več prostora za Božjo milost?

 

Današnja molitev

»O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.«

(Otrokom pojasnite, da izraz »zatekati se« pomeni: »prositi za pomoč«. V tem tednu lahko to molitev dodate vaši družinski zahvali pred ali po obedu.)