Ne skrbite, sploh ni težko.

Pripravili smo vam nekaj zelo nazornih navodil, kako uporabljati spletno aplikacijo ZOOM, ki nam omogoča možnost, da se srečujemo v živo, kljub omejitvam, ki nam jih postavlja epidemija koronavirusa.

Prvo navodilo, kako se lotimo dela z aplikacijo nam prinaša predstavitev same aplikacije, kako deluje, na katerih napravah jo lahko uporabljamo in kakšno opremo potrebujemo za njeno namestitev.

Drugo navodilo, nam natančno razloži, kako se potem, ko smo uspešno namestili spletno aplikacijo ZOOM, lahko udeležimo srečanja, ki poteka preko slednje. V njem najdemo podrobno razložene korake, kako odgovoriti na vabilo na srečanje, ki smo ga najverjetneje prejeli po e-pošti, kako preveriti, ali naša kamera in zvok delujeta oz. sta vključena.

Če ste v župniji prevzeli vodstveno vlogo in ste voditelj skupine, vam tretje navodilo nazorno razloži, kako lahko sami skličete srečanje članov vaše skupine preko aplikacije zoom. Navodilo je nekoliko daljše in vas korak za korakom vodi od same registracije in namestitve aplikacije do pošiljanja povabila udeležencem srečanja.

 


Gradiva je pripravil Vlado C. Stajic.

Foto: Unsplash

Uredila: Mojca Bertoncel