John Burger, Nemški kardinal pravi, da mora na teorijo spola odgovoriti papeški dokument (Vir: Aleteia)

Ideja, da nekdo lahko spremeni spol, je preveč sprejeta, celo med katoliki, opozarja prelat iz Utrechta…

Ideja, da spol nekoga ni nujno spol, s katerim se je nekdo rodil, je privlačna za številne, celo za mnoge katolike, zato kardinal predlaga, da mora papež na t. i. teorijo spola odgovoriti uradno.

Kardinal Willem Eijk iz Utrechta, Nizozemska, je po poročanju Catholic News Service dejal, da bi se papeževa okrožnica ali drug dokument učiteljstva »zdel nujen«

Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. sta občasno kritizirala »ideologijo spola«, toda ker je teorija spola tako nova, Cerkev doslej še ni izdala nobenega uradnega dokumenta, da bi jo zavrgla.

Leta 2012 se je papež Benedikt XVI., v nagovoru rimske kurije, skliceval na teorijo spola, ko je govoril o nedoumljivih zmotah, ki podpirajo antropološko revolucijo, papež Frančišek pa je teorijo spola implicitno kritiziral v Laudato si, svoji okrožnici o okolju. »Indoktrinacijo teorije spola« je kot del »globalne vojne zoper družino« obsodil tudi med obiskom Gruzije in Azerbajdžana.

Kardinal Eijk, moralni teolog in nekdanji zdravnik, ki je, preden je postal duhovnik, deloval v univerzitetni bolnišnici v Amsterdamu, je dejal, da celo katoliški starši začenjajo sprejemati, da njihovi otroci lahko spremenijo spol, in to predvsem zato, »ker je to vse, kar ves čas poslušajo.«

Catholic News Service je v novembrskem intervjuju v Oxfordu povedal, da z vidika moralne teologije »ni dovoljeno spreminjati spola«.

63-letni kardinal je o tej temi spregovoril pred svojim predavanjem na temo Ali je medicina zgrešila pot?, ki ga je imel v dominikanskem samostanu v Oxfordu. V predavanju naj bi spregovoril o neterapevtskih medicinskih praksah, vključno s spreminjanjem spola, evtanazijo in »samomorom s pomočjo?

Več na: http://aleteia.org/2016/11/10/dutch-cardinal-says-papal-document-is-needed-to-answer-gender-theory/