Tommy Tighe, Jezus, vame zaupaš (Vir: Aleteia)

Smrt najinega sina je bila težja od tega, na kar sva se pripravila, in iskreno: Nisem zaupal v Jezusa.

Sv. Fawstina Kowalska v svojem Dnevniku govori o Jezusovih besedah v noči na 22. februar 1931: »Naslikaj podobo po vzoru, ki ga vidiš, z našisom: »Jezus, vate zaupam… želim, da to podobo častite, najprej v vaši kapeli in nato po vsem svetu.«

Danes je podoba Božjega usmiljenja, ki jo je pod vodstvom sv. Favstine Kowalske prvi naslikal Eugene Kozimierowski, češčena v skoraj vsaki župniji po svetu in molitev na spodnjem robu podobe: Jezus, vate zaupam« je postala ena izmed najbolj znanih molitev po vsem katoliškem svetu.

Zame je molitev »Jezus, vate zaupam«, postala ena izmed redkih molitev, ki sem jih zmogel moliti, ko sva se soočala z izgubo najinega sina Luka. Med nosečnostjo, ko sva se peljala v bolnišnico med porodnimi popadki in ob rojstvu, in ko sva najinega ljubljenega dečka držala v naročju, ko je umiral, je bilo »Jezus vate zaupam«, vse kar sem lahko spravil iz sebe.

Kako si želim, da bi bile te besede, ki sem jih v molitvi izgovarjal, resnične.

Toda, iskreno, v Jezusa nisem zaupal.

Nisem zaupal Vanj, ko sva izvedela, da pričakujeva in najin najmlajši še ni dopolnil svojega prvega rojstnega dne; dvomil sem, da je pravi čas.  Nisem zaupal Vanj, ko sva šla na ultrazvok in so nama povedali, da je nekaj narobe, in nato, da bo po rojstvu umrl; bil sem prestrašen. Nisem zaupal Vanj, ki sem v svojem naročju držal svojega otroka in gledal, kako njegovo življenje prehaja iz tega v prihodnjega; rotil sem ga, naj spremeni svoj načrt za najinega sina. In zagotovo nisem zaupal vanj, ko sem stal ob ženini strani in gledal, kako se majhna krsta spušča v zemljo; valjal sem se v neveri.

V vseh teh trenutkih, kljub dejstvu, da so besede »Jezus, vate zaupam«, drsele z mojih ustnic, sem se v notranjosti počutil kot slepar.Čutil sem, da Boga častim le z ustnicami in očitno je On to vedel.

Sredi vsega tega, sem pisal nekaj za to spletno mesto o tem, kako nas Bog prosi, da rečemo da, ne da bi pričakovali tolažbo, in da gremo naprej ne glede na to, kako zelo boli, ko sem dobil e-pošto Elizabeth Scalia, odgovorne urednice Aleteie.

Njeno sporočilo je bilo v svoji preprostosti jasno in je preobrnilo edino molitev, ki sem jo lahko molil povsem na glavo. »Bog ti mora zelo ZAUPATI, da je dopustil, da trpiš… zaupa, da iščeš dar, da prepoznaš milost.« Z drugimi besedami, »Jezus, Ti zaupaš vame«.

Ko sva spoznala, da pričakujeva, je zaupal vame. Ko sva šla na ultrazvok, je zaupal vame. Ko se je najin sin rodil, je zaupal vame. In ko je bil položen k počitku, je gotovo zaupal vame.

Smrt najinega sina je bila težja od tega, na kar sva se pripravila. Praznina in bolečina, ki jo čutiva, bo z nama do konca življenja in kljub temu v nasprotju z intuicijo, ki jo lahko razumeš samo po katoliški veri, mi je to grozno trpljenje pomagalo pokazati, kako zelo Jezus zaupa vame.

In prav to zaupanje, ki ga ima On vame, me je osvobodilo, da mu resnično in popolnoma zaupam tudi jaz.

Več na: http://aleteia.org/2016/06/16/jesus-you-trust-in-me/#sthash.bobNzjCt.dpuf