Med 19. in 25. marcem tradicionalno obhajamo Teden družine. Lani smo z 19. marcem, na praznik sv. Jožefa, vstopili v Leto družine, ki se bo zaključilo letos junija z 10. svetovnim srečanjem družin (SSD) v Rimu. Teden družine je zato letos pod istim geslom kot 10. SSD: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti.« V tem kontekstu uporabljamo tudi logo, simbole in himno 10. SSD.

Od 19. do 25. marca 2022 lahko vsak dan od 20.00 do 20.20 ure preko spleta prisluhnemo družinam iz vseh slovenskih škofij in večjih družinskih organizacij, ki delujejo v Katoliški Cerkvi v Sloveniji, pa tudi družinam, ki živijo v tujini. Prav vse družine so povabljene, da se pridružijo na zoom-u in prisluhnejo njihovim pričevanjem, kako dajejo prostor Bogu v svojem vsakdanjem življenju. Skupaj se povežimo v petju in molitvi rožnega venca. Vsak dan škof posamezne škofije moli naprej desetko rožnega venca, družine pa v to molitev vključijo konkretne prošnje. Na koncu škof družinam podeli svoj blagoslov.

Razpored za celoten teden najdete na plakatu: Plakat, teden-druzine

Prenos je mogoče spremljati preko Zoom-a, Facebook strani in YouTube kanala. Povezave so objavljene na plakatu in tukaj:

https://zoom.us/j/96097073697?pwd=TnpkMUlYeWhWcXlzcWlMV1hyZkFadz09

https://www.facebook.com/skofovskakonferenca/

http://youtube.com/channel/UCN1lVo0RvKce9MJJQbJTDZQ/live

 

Povezave so objavljene tudi na spletnih straneh posameznih škofij in portalu Katoliška Cerkev.

Teden družine organizira Urad za družino pri Slovenski škofovski konferenci.

 

Luka Mavrič