“Tečaj je odlično pripomogel k večjemu razumevanju med nama, lažje sva se pogovarjala o težkih temah in o tem, kar bi sicer pripeljalo v prepir. Dobesedno ti da v roke orodje, kako povedati, da bo drugi prisluhnil.”

 

“Ne samo jaz, tudi mož je bil navdušen in je z veselejm hodil na vse lekcije. Čudovito!”

 

“Konkretno, zanimivo in predvsem nujno – prvi tečaj, zaradi katerega sva dejansko v zakonu kaj spremenila.”

 

To je le peščica vtisov iz tečaja Ljubezen in spoštovanje. Dr. Emerson na privlačen, zabaven in konkreten način predstavlja različnosti potreb med moškim in žensko. Na seminarjih in v knjigi razlaga, da če želita mož in žena pri sporazumevanju razvozlati sporočila drug drugega, morata razumeti naslednje: brezpogojno spoštovanje ima zanj prav tolikšno moč kot brezpogojna ljubezen zanjo. To je skrivnost zakona, ki jo išče vsak par, vendar jo najde žal zelo malo parov. Dr. Emerson nam jo na preprost in razumljiv način razgrne.

 

Da bi vse to še bolje razumeli, je dr. Emerson pripravil tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti, ki izvira iz Svetega pisma. Pripravil je 6 kratkih lekcij, ki jih poučuje na DVD-ju, in priročnik – delovni zvezek, v katerega si lahko zapišete svoja razmišljanja in odgovore na posamezna vprašanja.

 

Tečaj je zasnovan tako, da se pari v okviru manjše skupine srečujemo 1x na 14 dni. Skupaj si ogledajo posnetek na DVD-ju, nato se o dani temi pogovorijo. Nikogar se ne izpostavlja. Tečaj ni terapevtska skupina. Pari, če želijo, lahko kaj pokomentirajo, sicer pa je cilj tečaja vzpodbuditi komunikacijo med parom doma, še posebej glede obravnavanih tem. V pomoč pri tem je delovni zvezek oz. priročnik, ki ga udeleženci dobijo na tečaju. Vanj si zapišejo stvari, ki so jih najbolj navdihnile na srečanju. Nato pa se med enim in drugim srečanjem podajo na pot od besed k dejanjem. V tem času ne poskušajo spreminjati partnerja, le sami sebe. ☺

 

Tečaj poteka na 14 dni in je brezplačen. Vsak par potrebuje svoj izvod priročnika Načela zakonskih in partnerskih odnosov, ki stane 10,00 €.

 

Več o samem tečaju najdete na: https://ljubezeninspostovanje.si/male-skupine/