Gospod, daj mi sproščenost,

da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti.

Daj mi pogum, da spremenim stvari,

ki jih lahko spremenim.

Daj mi modrost,

da bom razločeval med tem dvojim!

                                             F. Oetinger

Svetovalna dejavnost

Svetovanje je že vrsto let pomemben del pastoralnih programov in pastoralnega dela. Tega se zaveda tudi Cerkev na Slovenskem, saj v Sklepnem dokumentu Plenarnega zbora v čl.310 izrecno govori o zakonskih oz. družinskih svetovalnicah. Svetovalnice lahko prevzanejo skrb za nekatera področja zakonske in družinske pastorale ali zgolj pomagajo pri oblikovanju kvalitetnega zakonskega in družinskega življenja. V ljubljanski škofiji jih je več, predstavljamo vam BETANIJO, ki ima najdaljšo tradicijo (33 let). Že ime samo pove, da se navdihuje v evangeliju.

Vsakdanje izkušnje nam kažejo, da je življenje med dvema človekoma ali v družini zapleteno in da človek dolgo odriva nerazumevanje in težave, zato je tudi svetovalna pomoč postopna. Svetovanje je resno in odgovorno delo, ki zahteva ustrezno strokovno izobrazbo, ustrezno specializacijo za svetovanje, usposobljenost za skupinsko delo in moralno usposobljenost za delovanje v duhu ljubezni in resnice.

DRUŠTVO DRUŽINSKI CENTER BETANIJA nudi

 1. Zakonsko, družinsko in osebno svetovanje ter spremljanje

  • za izboljšanje odnosov med zakoncema, do otrok, za premostitev
   medgeneracijskih problemov.
  • pomoč pri problemih odraščanja otrok in njihovi vzgoji.
  • pomoč zaradi izgube ljubljene osebe (ločitev, razveza, smrt). Svetovanja potekajo po dogovoru, svetovanci lahko prispevajo prostovoljni dar. Svetovalce zavezuje poklicna molčečnost.
 2. Pouk o naravnih metodah načrtovanja spočetja- Sensiplan

  Organiziran je tečaj, mogoče je tudi individualno svetovanje. Zaželena je predhodna prijava na tel.: 01/ 234 75 82