Priročniki za zakonske skupine 2020/2021

Trdna zveza – Priprava na zakon s Karlom in Cito je priročnik, ki vključuje sedem katehez o življenju zadnjega cesarskega para Avstro-Ogrske, Karla in Cite, ki sta zakrament zakona živela na svetniški način. Vsako katehezo sestavlja kratka zgodba iz njunega zakonskega oz. družinskega življenja, razmislek, vprašanja za pogovor in kratka molitev.

Priročnik je primeren tako za zakonske skupine kot tudi za pare v pripravi na zakon. Gre namreč za prevod priročnika za pare v pripravi na zakon, ki ga uporabljajo v nekaterih škofijah po ZDA in Kanadi. Za slovensko izdajo sta poskrbela Založba Družina in Urad za družino pri Ljubljanski nadškofiji. Izvirniku so dodana le vprašanja za pogovor v zakonski skupini ter na koncu nekaj molitev k svetniškemu paru.

Knjižica obsega 40 strani in je slikovno opremljena in se jo dobi v knjigarnah založbe Družina.

 

Priročniki za zakonske skupine 2019/2020

Na Uradu za družino pri Ljubljanski nadškofiji smo pripravili priročnik za zakonske skupine za leto 2019/20 z naslovom Pod Tvoje varstvo pribežimo. Marija je kot Jožefova žena in Jezusova mati izpolnila Božje poslanstvo, še vedno pa nas kot naša nebeška mati nagovarja, kliče, uči, svari, tolaži in prosi za nas pri Bogu. Njenemu zgledu so sledili tudi naši svetniški kandidati, zato so v kateheze vključene tudi njihove misli in življenjski zgledi. K zaupljivejši molitvi nas spodbudijo še pričevanja uslišanih na Brezjah. Pri vsaki katehezi so vprašanja za pogovor v skupini.

Cena za priročnik je 3 EUR. Naročila sprejemamo do 20. avgusta na Uradu za družino: [email protected].

 

Priročnik za zakonske skupine za leto 2018/19

Naslov priročnika je Najin zakon – pot svetosti. Vsebinsko povzema letošnjo apostolsko spodbudo papeža Frančiška Veselite in radujte se, ki govori o poklicanosti vseh k svetosti. Zakonska pot svetosti je posebna v tem, da je povzdignjena v zakrament in da je to vedno »hoja v dvoje«. Zato so zraven podani primeri iz življenja zakoncev in vprašanja za pogovor v skupini. Ker je pastoralno leto 2018/19 namenjeno staršem predšolskih otrok, je na koncu dodana še ena kateheza zanje, tako da je skupaj 10 katehez.

 

KATEHEZE ZA ZAKONSKE SKUPINE 2017/18 – »LJUBEZEN V ZAKONU«

Izhodišče je 4. poglavje papeževe spodbude AL, zato nosi knjižica enak naslov kot ga ima poglavje: Ljubezen v zakonu. Papež Frančišek v tem poglavju razlaga Pavlovo hvalnico ljubezni tako, da jo razdeli na 14 delov. Zato ima priročnik 14 katehez, v dodatku pa je še preostanek tega poglavja. Vsaka kateheza je opremljena s konkretnimi primeri iz življenja, ki popeljejo zakonce v razmislek o njunem zakonu in jih spodbudijo k pogovoru.

 

Luka M.