Skupnost razvezanih v Cerkvi je skupaj z Uradom za družino SŠK v soboto, 16. 10. 2021, pri Sv. Jožefu v Ljubljani organizirala že 5. vseslovensko srčanje razvezanih v Cerkvi. Ker smo v Letu družine, je letošnje srečanje potekalo pod naslovom Pot k svetosti in rast v ljubezni v ločenih družinah.

Srečanje je potekalo v živo, sočasno pa se je predvajalo preko spleta za vse tiste, ki so ga spremljali na daljavo. Začelo se je ob 15. uri s predavanjem dr. Katarine Erzar Kompan, ki je z besedo in svetopisemskimi podobami udeležencem dala razumevanje in sočutje za njihovo bolečo preizkušnjo, skozi katero so šli čez.

Ob 16.30 je sv. mašo daroval novi novomeški škof dr. Andrej Saje, ki dobro pozna situacije ločenih, saj je kot cerkveni pravnik in sodnik poslušal veliko njihovih zgodb.

Tokrat pogostitve po srečanju zaradi epidemioloških razmer ni bilo. Udeleženci so bili tega srečanja resnično veseli. Upamo pa, da bo že naslednje leto spet potekalo nekoliko bolj sproščeno, brez ukrepov proti epidemiji.

 

Luka M.